Майк Пенс: САЩ ще се борят, за да гарантират поражението на "Ислямска държава"

Съединените щати ще се борят, за да гарантират поражението на „Ислямска държава“, заяви вицепрезидентът Майк Пенс, предаде АФП. Той потвърди плановете за изтегляне на войските от Сирия след самоубийственото нападение в град Манбидж, в което загинаха американски служители.

„Ще останем в региона и ще останем в борбата, за да гарантираме, че ИДИЛ няма да надигне отново грозната си глава“, каза Пенс на среща във Вашингтон с американски посланици.

„Ще защитим извоюваното от нашите войници и нашите коалиционни партньори“, заяви той на срещата в Държавния департамент.

Коалицията, ръководена от САЩ съобщи, че 5 американски военни са сред загиналите в самоубийствената атака в град Манбидж, първата в района срещу международните сили за 10 месеца.

„Ислямска държава“ пое отговорност за атаката.

По-рано турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че 20 души са били убити при бомбено нападение в Северна Сирия, включително двама американски войници.

Ердоган каза, че не смята, че нападението в сирийския град Манбидж ще повлияе на решението на американския президент Доналд Тръмп за изтегляне на американските сили от Сирия.

Нападението изглежда е най-смъртоносното за американските сили в Сирия от разполагането им там през 2015 г., отбелязва агенцията Ройтерс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка