Майк Помпео обяви какви санкции въвеждат САЩ срещу Иран

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви какви санкции въвеждат САЩ срещу Иран от понеделник в интервю, излъчено по американския телевизионен канал Fox News, цитирано от РИА Новости. Санкциите ще включват повече от 600 компании и физически лица.

"Министерството на финансите ще добави над 600 души и фирми в Иран към списъка на санкциите - те ще трябва да повлияят на поведението на иранския режим, това са нашите надежди, това е целта на преследваната от президента Тръмп политика", каза Помпео.

Цифрата, обявена от държавния секретар е по-ниска от тази, обявена от финансовия министър Стивън Мнучин - той каза в петък, че списъкът със санкциите ще включва повече от 700 физически и юридически лица от Иран и там ще има около 300 имена, които преди това не са били включени в списъците на американските санкции.

Помпео добави, че санкциите вече имат огромно въздействие върху иранската икономика, тъй като европейските партньори започнаха предварително да оттеглят бизнеса си от страната. "Стотици компании напуснаха Иран", каза той.

„Вече сме намалили износа на суров петрол от Иран с повече от един милион барела на ден, като това количество ще намалее още повече, някои страни са намалили вноса, нужно е още малко време, за да сведем тази цифра до нула“, заяви Помпео.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка