Майстора, Ди Киро, Нерон и Илия Бешков заедно в Дома на етносите в Пловдив

Творби на едни от най-големите български художници - Владимир Димитров-Майстора, Илия Бешков, Димитър Киров-ДиКиро, Димитър Казаков-Нерон и Ангел Василев, ще бъдат изложени заедно в Арт залата на Дома на етносите в Пловдив до 17 март.

Изложбата бе официално открита на 1 март със специалното съдействие на Давиде Кристиано, член на Консултативния съвет и представител на италианската общност във фондация "Заедно".

Създателят на Италианския фестивал на красотата в Пловдив е и дългогодишен колекционер на творби на на изкуството и през 2016 г. представи за първи път в България "Поп арт" експозиция с оригинални рисунки на световноизвестни художници като Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Анди Уорхол, Кийт Харинг, Жан Мишел Баскя и Рене Маргит.

Сега Кристиано е предоставил за специалната експозиция в Дома на етносите над 30 оригинални творби на големите български художници, които жителите и гостите на Пловдив ще могат да видят всеки делничен ден от 2 до 17 март от 11 до 17 часа. Събитието е с благотворителна кауза в подкрепа на етническата толерантност в най-стария жив град в Европа и в полза на дейността на Фондация "Заедно".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства