Майстори самодейци от социалните услуги в Търново

Десетият благотворителен базар „Ние можем” бе откриот във Велико Търново. Сръчни майстори самодейци, които ползват близо 30 социални услуги, предлагани в старопрестолния град и населени места от общината, представят своите творби. Изделията могат да бъдат разгледани всеки ден до 30 декември включително. Те са подредени в китната къщичка, която е част от Коледния базар във Велико Търново, разположен в централния парк „Марно поле”.

Занаятчийският труд на самодейците от около 30 арт работилници към центровете за социални услуги включва ръчно изработени сувенири, играчки и украса за елхата, картини, картички и други изделия. Цените им са символични, а с набраните средства ще бъде обезпечено функционирането на арт работилниците.

kb2

Базарът „Ние можем X” бе открит от заместник-кмета на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова. „Поздравявам ви за чудесните творения, които сте изработили. Те са много добър избор за подаръци за предстоящите светли празници”, обърна се към самодейците Ганчо Карабаджаков.

В благотворителния коледен базар „Ние можем X” се представят: центровете за настаняване на деца и младежи от семеен тип; защитените и преходни жилища, заедно с дневните центрове за хора с увреждания; домовете и дневните центрове за възрастни хора; Съюзът на инвалидите; Фондация „Искам бебе”; Училище за талантливи деца „Димитър Екимов” - с. Русаля; центровете за социална рехабилитация и интеграция на деца и възрастни с увреждания, интелектуални затруднения и психични разстройства; потребители на други социални услуги на територията на община Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България