Македонският посланик посети община Струмяни, пита за бъдещето на ГКПП-Клепало

Посланикът на република Македония Марян Гьорчев посети община Струмяни и веднага повдигна въпроса за бъдещето на проекта за съвместен българо-македонски граничен пункт. Припомняме,че от страна на Македония инфраструктурата бе изградена, прокаран е път, има и митническа сграда. ГКПП-то трябваше да свързва община Берово и община Струмяни. Но от българска страна няма нищо свършено,въпреки обещанията на няколко правителства.

При визитата си в община Струмяни ,македонския посланик и кмета Емил Илиев са взели решение в края на месец март да се проведе специална среща, на която да се изработи стратегия с конкретни стъпки, които биха довели до по-бързото отваряне на граничния пункт. Тази нова гранична точка ще доведе до съживяването на пограничните общини от двете страни.

На срещата между посланика и кмета Илиев са обсъдени и други възможности за задълбочаване на сътрудничеството между община Струмяни, други български погранични общини и съседни техни македонски. Посланикът определи като много добро досегашното партньорство в съвместни европроекти между нашите и съседни общини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони