Македонски ТИР срути ограда в монтанско село

Тежкотоварен камион се заби посред бял ден в ограда на къща в монтанското село Смирненски. Катастрофата за щастие се е разминала без пострадали хора, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Инцидентът е станал в неделя около 13,25 ч. Влекачът „Мерцедес Актрус 1844” с ремарке – собственост на фирма от Струмица, Македония, пътувал от Видин към Монтана. Заради несъобразена скорост и мокър участък на платното обаче при излизане от десен завой в Смирненски шофьорът Атанас К. загубил контрол над волана, изхвърчал от пътя и срутил оградата и портата около двора на 82 годишната Борка И.

При удара са нанесени материални щети на автомобила, прикаченото към него ремарке и оградата на пенсионерката. Стойността на щетите все още се изяснява. На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство.

Потоци от ТИР-ове денонощно фучат през селата на област Монтана въпреки наложените забрани и указаните обходни маршрути, оплакаха се местни жители. В края на миналата година след серия тежки катастрофи, в които камиони срутиха къщи и стопански постройки, кметовете на селата Доктор Йосифово, Студено буче, Славотин и Смирненски внесоха подписка от местните жители, които настояваха маршрутът на ТИР-овете да бъде изведен извън населените места, за да спрат разрушенията и да не пострадат и хора.

В началото на 2017 г. движението на тежкотоварни автомобили през селата бе забранено, но въпреки поставените знаците шофьорите продължиха да летят край къщите. „Влизат в колони по 5-6 ТИР-а накуп, а в събота и неделя са като порои. Всичко се тресе, ще ни паднат къщите и ще ни премажат в леглата!”, недоволстват хората.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България