Македонци аплодират шуменци на карнавал: "Наще, България"

Шуменска сборна формация обра овациите на Международния карнавал в град Струмица, Македония и буквално разтопи македонците, които ги приветствали с възгласи "Наще, България". Това разказаха 27-те ученици участници в сборната формация и педагозите, които също се включили в композицията "Ламята и пингвините". Шуменците, участвали в 4-километровото пъстро дефиле, буквално предизвикали задръстване, защото всички искали да се снимат с атрактивните пингвини и страховитата Ламя, която бълвала огън и дим. Учителите били натоварени със задачата да я носят, в главата се прежалила да бъде директорката на СУ "Трайко Симеонов" Галина Сакарова.

Освен нейни възпитаници в сборната формация участвали и мажоретки от клуб "Ритмик". Само за 4 дни била създадена хореографията на композицията, а за две седмици репетиции групата изгладила всички детайли, каза ръководителката на мажоретките Мариола Спасова.

Още 6 български групи са участвали в Струмица, но само шуменската е получила покана да гостува на Международен карнавал в Лесковац през юли. По време на дефилето си шуменците не само танцували и забавлявали публиката, но я засипали и с мартеници, както и със свитъци с химна на Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България