Макрон напомни на Тръмп, че носи отговорност за решението да оттегли САЩ от Парижкото споразумение

Френският президент Еманюел Макрон напомни на американския си колега Доналд Тръмп, че носи отговорност пред историята заради решението си да оттегли Съединените щати от Парижкото споразумение за климата, предаде Франс прес.

В интервю за американската телевизия Си Би Ес, което даде в навечерието на днешната среща на върха за климата в Париж, Макрон изрази надежда, че "президентът Тръмп ще си промени мнението в идните месеци или години". Снощи френският президент изнесе реч по време на вечеря, организирана от благотворителната организация "Блумбърг филантропи".

Той отново изтъкна постигнатото от Парижкото споразумение през последните 2 години, както и работата на гражданското общество и правителствата. "Решението на президента Тръмп да напусне Парижкото споразумение беше началото на нова история. След решението му все повече държави се присъединиха и ратифицираха споразумението от Париж. Това беше голям шок за много хора, които казаха: "Уау! Това е първата страна, която реши да напусне този клуб и сега е изложен на риск. "

На събитието присъстваха държавни делегати и представители на борбата срещу климатични промени, сред които основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс и предприемачът Ричард Брансън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа