Макрон отхвърли твърденията на Башар Асад, че Франция подкрепя тероризма в Сирия

Френският президент Манюел Макрон отхвърли твърдения на сирийския президент Башар Асад, че Франция подкрепя тероризма в Сирия, предаде Асошиейтед прес.

След среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Макрон каза, че изявленията на Асад са неприемливи, тъй като приоритет за Франция е войната срещу ИД.

"От самото начало ние сме последователни в битката срещу един враг, Даеш. По тази причина тези твърдения са неприемливи", заяви Макрон.

Френският президент реагира на коментари на Асад, направени по-рано през седмицата, според които Франция няма право да участва в сирийския мирен процес, защото от самото начало подкрепя тероризма в Сирия. Асад имаше предвид подкрепата от Париж на бунтовниците, които се борят за сваляне на режима му и които сирийското правителство определя за терористи.

Макрон призна, че не може да се пренебрегне участие на Асад в мирния процес, след като Ислямска държава бъде победена в Сирия. "Не смятам, че може да бъде изграден траен мир и да се намери политическо решение без Сирия и сирийците, както и да се пренебрегне участие на Асад", посочи той, цитиран от Франс прес.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток