Макрон: Работата по уреждането на британските финансови задължения към ЕС не е дори наполовина свършена

Европейският съюз може да се съгласи да влезе в следващата фаза от преговорите за Брекзит през декември, само ако Великобритания предостави конкретни гаранции за готовността си да уреди своите финансови задължения към съюза. Така германският канцлер Ангела Меркел обясни в края на срещата на върха в Брюксел жеста, който евролидерите направиха към британския премиер Тереза Мей.

Въпреки липсата на напредък по т. нар. "сметка за развода, те обявиха", че започват вътрешна подготовка за преминаване към втората фаза на преговорите за Брекзит - за търговските отношения след него.

Френският президент Еманюел Макрон  предупреди, че работата по уреждането на британските финансови задължения към Европейския съюз не е дори наполовина свършена, информира БНР. Макрон заяви, че Тереза Мей не е заплашвала, че Лондон може да се откаже от преговорите и нарече спекулациите за такова нещо блъф и дори фалшиви новини от второстепенни играчи и просто зрители на преговорите.  Проблемът е, че привържениците на Брекзит не са обяснили на съгражданите си, каква цена ще трябва да платят, заяви президентът на Франция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа