Макрон се срещна с външния министър на Иран

Френският президент Еманюел Макрон се срещна с иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Биариц, предава TACC.

"Срещнах се с Еманюел Макрон в кулоарите на Г-7 в Биариц след обширни преговори с (френския външен министър) Жан-Ив Льо Дриан и министъра на икономиката и финансите на Франция Бруно Льо Мер", написа Зариф на страницата си в социалната мрежа „Туитър“ в неделя.

Иранският външен министър също отбеляза, че "предстои труден път" за разрешаване на ситуацията около Иран, обаче, "си струва да се опита".

Reuters, позовавайки се на очевидци, информира, че Зариф е напуснал френския град Биариц, в който се провежда срещата на Г-7. Според представителя на френската делегация преговорите с иранския външен министър са продължили 3 час и половина, а 30 минути е продължил разговорът му с Макрон.

Представителят на Елисейския дворец каза, че Франция оценява положителните резултати от преговорите, които се проведоха в Биариц с участието на иранския външен министър. "Дискусиите със Зариф бяха положителни и ще продължат", се казва в изявлението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток