Малката Мелек от "Майка" става звезда на 5

Джансу Дере й връчва наградата "Най-добро дете-актьор"

Малката Берен Гьокйълдъз, която гледаме като Мелек/Турна в турския телевизионен сериал "Майка" е на 9, но става звезда още на 5-годишна възраст. Родена е на 29-и септември 2009 г. в Истанбул и още през 2014-а очарова публиката с героинята си в сериала "Семейството на съпруга ми". През 2016-а година е избрана да изпълни главната роля в сериала "Майка" и е удостоена с награда за Най-добро дете-актьор заради участието си в "Смях, смях с деца", а през 2017-а получава същата награда заради ролята на Мелек/Турна в "Майка".

Тогава лично Джансу Дере (Зейнеп от "Майка") ѝ връчва статуетката, разплаквайки се и прегръщайки Берен.

Берен Гьокйълдъз е единствено дете в семейството. Баща й Еждер Гьокйълдъз е инженер, а майка й - Мине Гьокйълдъз работи като PR агент, но когато забелязва таланта на детето си, се отказва от работата и се посвещава на Берен, придружавайки я на снимки. Въпреки огромната заетост на снимачната площадка, Берен Гьокйълдъз е отлична ученичка.

Пак през 2016-а Берен започва снимки в сериала „Майка“, който й донася истинска световна слава. Междувременно участва и в два игрални филма - "На пусто място" и "Мед и сметана", а миналата година влиза в новия сериал "Дъщеря ми" заедно с актьорите Лейла Лидия Тугутлу и Буура Гюлсой.

В интервю за турската преса малката Берен споделя, че съучениците й знаят, че е актриса, а учителите се радват, че се справя прекрасно с ролите си. "Казват ми: "Браво на теб!", но пък аз много се старая в училище. Уча много и оценките ми са отлични", хвали се Берен Гьокйълдъз, която

в момента е в трети клас

Признава, че най-трудни са й математиката и английския, а най-любими - турски език и рисуване. "Не обичам много математиката, но въпреки това събирането, изваждането, умножението и делението ми се отдават", казва малката Берен.

Една от най-трудните й сцени в "Майка" била, когато я завързали в чувала за смет. "Да, но не беше мръсен, а напълно чист. Бяха пробили и доста дупки отзад, за да мога да дишам. Докато бях вътре, ядох пуканки. През цялото време до мен беше кака Демет (бел. ред. - психоложката, работила с екипа на "Майка").

Малката Берен признава, че докато била в чувала, взела със себе си пуканките тайно от всички. "Когато отвориха чувала за боклук и снимаха сцената, не бях изяла поредната пуканка и трябваше да я завържа в бузата си", разказва в интервюто малката актриса.

Малката актриса разкрива, че

в ученето на репликите й помагала майка й

"Уча ги наизуст. Много е лесно", разказва Берен. Когато трябвало да плаче, си мислела за лоши неща.

За големите актриси Джансу Дере, Вахиде Перчин, Гонджа Вуслатери, с които се снима в сериала "Майка" казва: "Кака Джансу има много добро сърце. Кака Вахиде също, уча се на много нови неща от нея. Помага ми, когато я питам: "Мога ли да направя това така?" Много обичам и кака Гонджа и батко Беркай (Атеш)..."

Заради таланта на малката Берен, майка й -Мине Гьокйълдъз, все още не мисли за второ дете. "Би било много трудно. Ако ѝ родя братче или сестриче, ще ми бъде трудно да отглеждам и него. Когато имаш дете-актьор, трябва винаги да си до него. Дори да има някой, който да се занимава само с нея, не би могъл да посрещне всичките му нужди. И без това съм против наемането на бавачки. Като родители на Берен, аз и баща ѝ искаме да я отгледаме сами" разказва майката на малката актриса. Въпреки голямата популярност на дъщеря й, тя е против това да приемат всяко предложение, което идва за нея. "Това, че е талантлива, не означава, че ще я заставяме да прави нещо, ако не го иска", казва Мине.

На въпроса как са забелязали таланта на момиченцето споделя: "Берен проговори много рано. Когато навърши годинка, вече можеше спокойно да изговаря три думи. Знаеше всичките реклами по телевизията и ги повтаряше. Най-вече тези с деца. С баща ѝ веднъж си говорихме, че би било много хубаво да участва в някоя реклама, за да ни остане за спомен, когато порасне. И така я записахме в агенцията, за която споменах. Имаше няколко предложения, но тъй като тогава живеехме в Анкара, не можехме да отидем и да преговаряме за всяка. От една фирма обаче много настояваха, дойдохме в Истанбул, срещнахме се и така избраха Берен. Много се забавляваше. Винаги я питах дали иска да участва в последвалите предложения за реклами. И тя искаше. След това дойде и предложението за участие в сериали и в киното."

За трудностите й като майка на толкова известно дете, Мине Гьокйълдъз признава, че понякога й е тежко и се разстройва. "Отиваме някъде заедно и това се превръща в събитие,

всички искат да се снимат с нея

Самата тя не се притеснява от това и дори ѝ харесва, а аз, като нейна майка, съм длъжна да го приема. Свободното ни време е много малко. През седмицата е на училище, а през уикенда - на снимачната площадка. Рядко имаме свободен ден. Понякога се питам дали това е правилно."

Майката обаче е категорична, че малката Берен сама ще реши, каква ще стане като порасне. "В момента иска да стане доктор ортопед или режисьор. Нека бъде такава, каквато поиска. Винаги ще съм зад нея. Докато е щастлива от това да бъде актриса, нека е. Когато вече не иска, няма да го прави."

Семейството на Берен се премества да живее окончателно в Истанбул след началото на сериала "Майка", заради високите рейтинги след първите 13 епизода. "Тогава продуцентите взеха решение да го продължат и се наложи за постоянно да се преместим тук", разказва Мине.

В момента малката чаровница се снима в новия сериал "Нашата история" с Хазал Кая (Ферия от "Огледален свят). Там Берен изпълнява ролята на непокорната Айше, която приспива и отвлича полицейски служител с помощта на верния си другар Фико. В една от сцените героинята на Гьокйълдъз трябва да подкара автомобил, но осъзнава, че... не може да стигне педалите.

Комичната сцена грабна вниманието на турската публика и се радва на рекорден интерес в мрежата за видеосподеляне Youtube.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали