Малчугани от Банско изпратиха мартенички за Хитрино

Децата от подготвителната група „Зайче“ към Детска градина „Здравец“ в град Банско с много трепет и вълнение изпратиха мартенички за децата от Хитрино. Грижливо опаковани в пликове, малчуганите избраха най-красивите мартенички, които предадоха на служителите в пощата, за да подарят усмивка на непознат по случай Баба Марта.

„Баба Марта наближава и изпълнявайки една от дейностите заложени в програмата на децата, а именно запознаване с обществени сгради в община Банско, сред които читалището, посетителския информационен център и пощата в града, се роди идеята да зарадваме някой непознат изпращайки му мартеничка по пощата“ сподели г-жа Сарафова.

„Децата приеха веднаха идеята и с нетърпение очакваха деня, в който ще посетим пощата и ще изпратят своите мартенички за Хитрино. Повечето от тях за първи път влизаха в поща и бяха впечатлени от дейността и служителите, които помагат писмата да стигнат до хора от цял свят“ допълни учителката.

Госпожите на подготвителната група, Елена Сарафова и Маргарита Варина, с тази проява целят да възпитат и научат децата да бъдат добри и съпричастни към съдбата на другите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони