Малък джакпот ударили телефонните измамници в Търговище

Малък джакпот удариха в Търговище телефонните измамници, прибирайки 20 000 лв. от една жена, а от друга взели 200 грама златни накити и пари.

Двете телефонни измами са станали в петък в град Търговище. Отново е приложена находчивата схема с молба за помощ от органите на реда, които уж провеждали операция за задържане на телефонни измамници. Хванатите на телефона възрастни жени ловко били преметнати, че трябва да помогнат с пари и злато. След задържането на престъпниците всичко щяло да им бъде върнато с голяма благодарност от полицаите.

Така 77-годишна услужила с 20 000 лв., които може и да са били повече, но жената много бързала и дала всички пачки, събрани в дома й. Друга 75-годишна жителка на града пък предала 2800 лв. и камарка златни накити с ценни камъчета. Златото било над 200 грама. И двете жертви научили часове по-късно от близки, че всъщност са въвлечени в схема на телефонни измамници.

Полицията в Търговище не изключва в него ден да е имало и други потърпевши, които обаче още не са се усетили. Имало случаи и пет дни по-късно измамени да подават жалби.

Към момента това е най-успешният удар на телефонната мафия в Търговище. Според криминалисти щетите от двете измами може да са и около 40 000 лв., тъй като едната жена май дала повече от 20 000 лв., пък златото на другата можело да се окаже на по-висока стойност.

В събота пък в Исперих, Разградско, била измамена и 67-годишна жена. И тя дала наличните пари у дома. Събрала в торбичка 510 лв., 250 евро и 2 златни гривни. Закачила торбата на входната врата и зачакала резултата от успешното залавяне на измамниците. В нейния случай щетите са за над 2200 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България