Мамата на зодиите. И таткото

Овен

Ужасно нетактична

Майката: Родителката Овен е хибрид между увеселителен парк и майка-вълчица. От нищото и за нула време може да спретне знаменит купон за рождения ден на отрочето или да пробие дупка в мозъка на учителя, за да получи това, което е решила, че е нужно за детето. Но е и най-нетактичният настойник: “Станала си толкова дебела! Комшията вече плаши кучето си, че ако продължава да яде, ще заприлича на теб!”, казва, без да се замисли, майката Овен.

Бащата: Той е родителят, на когото трябва да се обадите от ареста или от изтрезвителя. Ще ви измъкне и няма да ви изпорти пред майка ви.

Телец

Стожер на рутината

Майката: Тя е стожер. Жената Телец е героинята от детските песнички за майката: "Цели нощи зная ти над мен си бдяла" и т.н. Тя умее да създава това, от което децата особено силно се нуждаят - усещане за ред и рутина. Тя ще възпита порядъчни наследници, а не ексцентрични диванета.

Бащата: Бащата Телец малко обича да бяга по тъчлинията. Ако може, би се скатал от някои аспекти от възпитанието, като например онази прословута родителска беседа за птичките и пчеличките. Без да мърмори ще направи бульон трезве за пияната си дъщеря, която цяла нощ се е карала с тоалетната чиния.

Близнаци

Вечно млада

Майката: Тя е всичко, което майката Телец не е - забавна, модерна, млада по дух, знае всички мобилни приложения и ги ползва. Фурия в социалните мрежи. Но никой не би си и помислил да я нарече дух на домашното огнище. Не защото не чисти, глади или полира дървената маса в хола, а понеже нейната вечно млада душа е твърде буйна, за да се ограничи до тези еснафски задължения.

Бащата: Той е мъжка Шехеразада. Не разказва приказки от хиляда и една нощ, а чутовни истории от живота на един съвременен барон фон Мюнхаузен - тоест, самият баща Близнак.

Рак

Готова да престъпи закона

Майката: Най-себеотрицателният родител на света, тя ненапразно е прословути като Майката в зодияка. Създава уют, готви, глади, пере, гушка и обгрижва рожбите си. Без да се колебае би престъпила закона, за да спаси любимото си дете от неприятности. Независимо от това, че мамината рожба е виновна.

Бащата: Той е напълно неадекватен като родител. Нищо чудно до трети клас да пази детето от сериали като “Семейство Симпсън” и “Лабораторията на Декстър” - тези филмчета може да увредят крехката му психика. А в това време детето гледа тайно порно на телефончето си.

Лъв

Забавна и интересна

Майката: Лъвиците са от малкото майки, с които децата и тийнейджърите обичат да си общуват.Тъй като са артистични и обикновено с богато въображение, те са пълни с идеи за забавления - и за малки, и за големи. Лошото е, че обичат да драматизират и понякога правят от мухата слон.

Бащата: Невинаги е от най-приятните бащи. Например, не би понесъл, ако синчето го бие на “Не се сърди човече” или билярд. Амбициозният му и нетърпящ конкуренция характер може да стане причина за сериозни конфликти в семейството. Бащата Лъв може да ревнува и да се цупи като дете.

Дева

Майката воин

Майката: Виждали сте я в парка. Тича с антибактериални кърпички и бърше ръчичките на бебето след всяко докосване на люлката или катерушката. Тя е майката воин, тръгнала по бойната пътека на борбата с бактериите. Майката Дева е сложна майка. Не е родител за всяко дете. Само най-коравите подрастващи могат да изтърпят толкова тревожна, старателна и внимателна майка, която държи винаги всичко да е напълно правилно.

Бащата: “Взе ли си домашното по математика? А физическото?” Такива едни въпроси може да се очакват от бащата, роден под този знак. Доста е удобно за един завеян тийнейджър.

Везни

Спокойна и без истерии

Майката: С нерви като корабни въжета и с мила усмивка, която рядко преминава в змийско съскане. Тя вярва, че децата се учат от грешките си и ги възпитава спокойно и без истерии. Прилага Теорията на относителността, когато им насажда нравствени ценности. Дава им богата култура. Голям дефект е, че невинаги е последователна и детето понякога не знае какво да си мисли.

Бащата: Обикновено е по-голяма квачка от майката на децата си. Той също е непоследователен и често планира ходене на кино, екскурзии, забавления, които отменя в последния момент. Децата много мразят това.

Скорпион

Емоционално нестабилна

Майката: Приятно е да имаш майка Скорпион. Децата на такива майки са винаги защитени от външни врагове. Но в тези майки са и ужасни, защото са твърде взискателни. Те непременно държат всичко в семейството под контрол, а това често пъти става непоносимо за детето в пубертета. Хлапетата не разбират и емоционалните флуктуации, които всекидневно разлюляват водите на семейния аквариум.

Бащата: Скорпионът е много харен баща. Той не се натяга много да участва във възпитанието и е достатъчно дистанциран и тактичен, за да попита блудния си 15-годишен син защо се прибира в 6 сутринта.

Стрелец

Мъдрата майка

Майката: Мъдрата майка. Тя не прави трагедия от това, че 14-годишният син се е напил и е напълнил умивалника с повръщано. Майката Стрелец винаги ще окуражи детето си, когато е на кръстопът или се страхува. Проблемът е, че често е нетърпелива. Гневът й е като динамо, което се самозахранва и ексалира. Тя не знае кога да спре, а това плаши детето.

Бащата: Понякога може да мине за безразличен. Не обича да намила на децата си, защото още му държат топло скандалите от неговото детство. Държи се дистанцирано, но това е поради дълбокото му убеждение, че такава е ролята на бащата.

Козирог

Ролеви модел

Майката: Ролеви модел за децата си, за децата на съседите, за самите съседи, за учителката от прогимназията, за жената от бакалията, а и за целия свят. Майката Козирог не обещава неща, които няма да направи. Тя винаги докарва семейните планове до финала. Има един дефект: прекалено е сериозна.

Бащата: Той има свои идеи за възпитанието, които включват хвърляне от кея в дълбокото море, защото децата така най-бързо се научават да плуват. Или сплашване на непослушкото посредством филми на ужасите, за да не ходи по места, където може да го убият, изнасилят или научат да пуши.

Водолей

Вярва в свободната воля

Майката: Добрата новина е, че никой не би обвинил детето на майка Водолей, за това че е малко особено – крушката не пада по-далеч от дървото. Майката Водолей е най-добрият приятел на детето си. Тя не обича да му поставя ограничения, нито да му се налага или да го манипулира. Тя вярва в свободната воля, дори когато човекът е малолетен.

Бащата: Единствено и само с възпитателна цел той е в състояние жестоко да изложи детето си пред приятелчетата му. Бащата Водолей прекалено много държи на възпитанието, а прекалено малко знае за това как трябва да се прилага то.

Риби

Душеприказчик за децата си

Майката: Тя обича безусловно. За нея няма друг вид любов, особено към собствените й деца. Майката Риби е душеприказчик за децата си. С радост би ги утешила, ако рекат да споделят тегобите си. Винаги би ги защитила от нападки и обиди. Но може да стане много зла, ако някой от семейството дръзне да не върви по нейната свирка. Все пак, тя майка ли е, или рибешка глава?

Бащата: Най-странният баща на света. Той гушка, целува, съчувства, нежен и внимателен е. Е, всичките тези ласки, особено на публично място, може много да засрамят порасналото дете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп