"Мамо обичам те", казал минути преди да бъде застрелян Петър Христов

Минути преди да бъде разстрелян показно, бизнесменът Петър Христов разговарял по телефона с майка си Момка Манолова. Двамата се чули около 9 часа, както обичайно всеки ден. "Мамо, обичам те!", били последните думи на бизнесмена. Той бил изключително спокоен.

Това разказа председателката на Сдружението на кметовете и кметски наместници в община Велико Търново Благовеста Факирова, която е изключително близка на почерненото семейство и в понеделник бе неотлъчно до майката на Христов.

"И аз тъгувам, защото с Петър реализирахме много хуманни инициативи. Викаше ми "Маме". Той бе сред основателите на дарителското сдружение "Св.Иван Рилски" във великотърновското село Балван", разказа пред "Труд" Факирова.

Тя припомни, че Христов направи множество дарителски кампании. Миналото лято купи датчици срещу пожар, които бяха инсталирани в домовете на самотни възрастни хора. Осигурил и специални чанти с отразителни знаци, с които пенсионерите отдалеч да бъдат забелязвани от шофьорите, когато пресичат улиците. Купил глюкомери за следене на кръвна захар. Непрекъснато помагал на Центровете за работа с деца, на старческите домове в региона, за които осигурил мебели и пособия.

"Заради множеството му добрини, името на Петър е записано на ктиторската стена в църквата "Св.Иван Рилски" в Балван. Той беше пример като работодател. Даваше хляб на стотици, помагаше при нужда на семействата им, никога не сме чули да повишава тон. Не се беше възгордял от това, че е влиятелен и заможен човек и живее на 9-я етаж в блок в София без показности", сподели още Благовеста Факирова.

Във фейсбук страницата си Христов последно е публикувал честитка за Ивановден в неделя. Малко преди това е написал: "Доброто винаги побеждава злото! Доброто трябва да се пази с добро!".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право