Манди Мур: Обичам адреналина

Атрактивната певица и актриса отново е на линия с „Това сме ние“

Аз поддържам дистанция в поведението си защото не съм израснала в средата на социалната мрежа. Не мисля, че щях да просперирам, ако тепърва започвах.

Понякога се появяват артистични възможности, при които сякаш всичко работи и е подредено както трябва. Това е най-сладката част от актьорската професия. Така се получи и с „Това сме ние“.

Още от малка съм напълно наясно, че съм голяма късметлийка да се намирам на позицията, на която се намирам. Не приемам нищо за даденост и не смятам, че заслужавам нещо специално, което другите не заслужават.

Манди Мур стартира своята кариера на певица в края на 90-те години на миналия век. Тя бързо разширява своя творчески профил и започва да играе във филми и телевизионни сериали. Сега е звезда на атуалния тв хит „Това сме ние“, където играе ролята на майка, която осиновява чернокожо детенце след като едно от нейните тризначета загива. Поредицата дебютира миналата година и се утвърди като един от най-добре оценените и гледани тв проекти за последните години, особено в жанра на семейните сериали.

Днес Манди е на 33 и продължава да бъде смятана за една от най-атрактивните актриси и певици в Западния свят. Тя съчетава витална сексуалност с творческа свобода и желание за артистичен риск.

Интервюто с Манди Мур е предоставено специално на „Труд“ от The Interview People.

- Как се промени животът Ви след огромния успех на „Това сме ние”, който Ви донесе толкова много нови фенове?

- Много съм щастлива от начина, по който публиката – а и критиката – прие нашия сериал. Страшно трудно е да се пробие в телевизионната индустрия. Ние в известен смисъл успяхме да обяздим вълната и да се възползваме от успешните траектории на индивидуалните си кариери, за да помогнем на представянето на продукцията. Всички си имаме върхови професионални моменти и падения. Но понякога се появяват артистични възможности, при които сякаш всичко работи и е подредено както трябва. Това е най-сладката част от актьорската професия. Така се получи и с „Това сме ние”.

- Всички искат да знаят как Джак - Вашият екранен съпруг - е загинал. Какво отговаряте на постоянните фенски запитвания?

- Обичам да отвръщам, че го е изяла акула.

- Какво е усещането да бъдеш част от успешен сериал?

- Усещането е да бъдеш на правилното място в правилното време. Всичко сработи. Публиката харесва жизнеутвърждаващи, вдъхновяващи и положителни развлекателни продукти. „Това сме ние” има прекрасен сценарий, писането наистина е много силно и това е заслуга на създателя на поредицата Дан Фогелман. Отделно актьорският състав е чудесен. Шоуто има силен и подчертан катарзисен характер и според мен много зрители бяха огладняли за подобна материя. Липсата на такъв тип сериал се усещаше и „Това сме ние” съумя да я запълни и да даде на публиката това, което тя желае.

- Започнахте ли вече работа по новия сезон?

- Не, имаме още един месец почивка, преди да подновим снимките.

- Как оценявате развитието на вашия персонаж в течение на епизодите и сезоните?

- Аз съм актриса и невинаги имам всички отговори. Неизвестността е част от работата. Понякога нямаме никакви отговори или улики относно това какво ще се случи с образа в следващия сезон. Но информацията е важна и процесът на откриване на истинската същност на персонажа е от ключово значение. Независимо дали крайният телевизионен продукт е синхронизиран с нашите идеи. Аз съм професионалистка и винаги гледам да си свърша работата по възможно най-коректния и задоволителен начин. А със сериал като този, работата е истинско удоволствие. Нямам търпение да се завърна на снимачната площадка. Всички от екипа вече ми липсват.

- Новият ви игрален филм 47 Meters Down е доста интензивен летен филм, в който главните злодеи са големите бели акули. Страх ли ви е от истинско гмуркане във води, в които плуват тези древни и съвършени хищници?

- Не бих казала, че се страхувам. Особено ако сигурността ми е гарантирана в здрава клетка, имам достатъчно кислород и знам, че няма как акулата да пробие съоръжението и да ни излапа. Бих се пробвала.

- Беше ли снимачният процес физическо изпитане?

- Да и точно този аспект с физическото предизвикателство, включващ тежки тренировки и условия, ме привлече към проекта. Хареса ми и сценария – най-вече с неочаквания обрат на финала. Сигурна съм, че публиката ще остане приятно изненадана и ще се почувства удовлетворена от кулминацията.

- Прекарали сте доста време под водата за този филм. Каква подготовка бе необходима, за да успеете да се справите?

- Много разчитах на захарта и кофеина. Бях подготвена, че ще бъде физически изтощително, но реалността надхвърли дори и най-смелите ми очаквания. Наистина беше тежко. След приключване на снимките веднага капитулирах и заспивах в караваната си на снимачната площадка.

- Кое е най-опасното нещо, което сте правили?

- Предполагам, че скачането с парашут. Скачала съм три пъти досега. Обичам адреналина.

- Бихте ли определила себе си като търсач на силни усещания, пристрастена към адреналина?

- Не съм сигурна. Мисля, че съм спонтанна личност, но не бих отишла чак дотам, че да смятам себе си за безвъзвратно пристрастена към всякакви екстремни спортове. Например, никога не бих скочила с бънджи от мост. Това ме плаши. Уиндсърфингът е огромно развлечение и страшно ми допада. Но напоследък не съм се вкарвала в много приключения извън снимките на филма с акулите, разбира се.

- Какво усещане ви дава скачането с парашут?

-Адреналинът е толкова силен и могъщ, че не бих могла да го сравня с нищо. И всеки път като се приземя с цялото си същество желая да се върна и да скоча отново.

- Споделяте ли тези свои приключения с фенове в социалната мрежа или те са по-скоро част от личния живот и не ги популяризирате много?

- Бих казала, че е по малко и то двете. Наясно съм, че поддържането на активни и динамични профили в социалните мрежи е извънредно важна част от професионалния живот на актьорите и певците. Вече е почти невъзможно да бъдеш част от развлекателния свят без осезаемо присъствие в социалните мрежи. Споделянето на такива моменти с хората може да бъде удоволствие, но понякога се колебая. Въпросът е да се намери баланс и да не се прекалява с публикуването на моменти от личния живот в публичното пространство.

- Вие сте известна още от тийнейждърските си години. Как успявате да се справите с изкушенията на славата и да бъдете здраво стъпил на земята, рационален човек?

- За мен най-важното нещо е да намеря баланс в живота. Още от малка съм напълно наясно, че съм голяма късметлийка да се намирам на позицията, на която се намирам. Не приемам нищо за даденост и не смятам, че заслужавам нещо специално, което другите не заслужават. Опитвам се да се възползвам от възможностите, които получавам. И, разбира се, старая се да откривам и да се заобикалям с качествени хора, на които може да се има доверие.

- Мислила ли сте някога да напуснете Холивуд?

- Разбира се. Особено по време на някои по-деликатни моменти от личния и професионалния живот, тази идея е била силно изразена в главата ми. Но в крайна сметка оставам и се надявам на най-доброто.

- Вие изгряхте на поп сцената преди доминацията на интернет и социалните мрежи. Какво се промени оттогава?

- Не знам как го правят хлапетата в днешно време, всичко е толкова различно. Понякога си мисля, че пред мен има нещо като стена, нещо като воал. Аз поддържам дистанция в поведението си защото не съм израснала в средата на социалната мрежа. Не мисля, че щях да просперирам ако тепърва започвах.

- Какво искате от живота?

- Каквото искаме всички – баланса, мир, щастие. Аз търся и предизвикателствата.

- Мислите ли за мемоари?

- Не бих казала, че е дошло времето и че животът ми е толкова интересен. На 33 години е трудно да си представя, че мога да напиша автобиография.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта