Манекени в инвалидни колички представиха рокли уникати

Дизайнерката Моника Господинова гостува на родния Шумен с благотворително ревю на тоалети уникати, а част от роклите бяха представени от манекени в инвалидни колички. Няма граници за човешките възможности, всичко е постижимо, казва талантливата художничка и създател на бутикови тоалети от модната линия "MGriel".

Сама тя също има физическо увреждане, но то не пречи да твори сама красота и да помага чрез нея. Всички средства от благотворителната вечер "Песента на розата" - близо 3 000 лв. бяха дарени на шуменското сдружение "Сияйна зора". С тях ще бъде реализиран Националния конкурс за хора с менталния увреждания "Неоткрити, красиви надежди".

Ученички от математическата гимназия "Нанчо Попович" дефилираха с роклите-уникати на Моника. Сред тях блесна и Веселка Кирова от град Каспичан, която от години разчита на количка за сигурно придвижване. На сцената я изведе синът й. Още една дама в светещ инвалиден стол демонстрира независимост на сцената.

Роклите от колекцията "Четирите стихии" вече са в продажба. Моника, която е завършила "живопис" в Националната художествена академия, представи в Шумен и изложба от 10 платна, които също могат да бъдат откупени от ценители. Половината от събраната сума ще отиде също за 12-то издание на националния конкурс.

Ревюто на Моника обедини шуменци за каузата на "Сияйна зора" да помага на хора със затруднения и гостите наддаваха за вещи от благотворителен търг. Мнозина си тръгнаха и с подаръци от щедра томбола.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони