Манолова се отказа от надпреварата за президент

Снимка: Архив

Омбудсманът Мая Манолова няма няма да участва в кандидатпрезидентската надпревара. Това съобщи тя в писмо вчера - два дни, преди да се проведе пленумът на БСП, на който социалистите трябва да издигнат кандидатпрезидентската си двойка. Манолова бе едно от шестте предложения на червените.

„Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки“, е мотивът, с който тя излиза от състезанието.

Манолова определи твърденията на АБВ, че действащият омбудсман не може да се кандидатира за президент, като опити  да бъде служебно елиминирана „с несъстоятелни „правни“ аргументи. Те са абсурдни за всеки юрист.“

В сряда социалистите ще се съберат на националния съвет на партията. На него те ще избират за кандидатпрезидентска двойка между евродепутата Илияна Йотова, зам.-шефа на парламента Янаки Стоилов, депутата Румен Гечев, бившия лидер на социалистите Михаил Миков и генерал Румен Радев, който подаде оставка като командир на военновъздушните сили. Той е и най-вероятната номинация за „Дондуков“ 2, защото около неговата кандидатура се обединиха БСП и АБВ. В същото време обаче името му създаде напрежение вътре в партията столетница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика