Манфред Вебер: Който е против търговските споразумения със САЩ и Канада, е против новите работни места и растежа

Снимка: Архив

“Европа трябва да се фокусира върху областите с най-голямо значение и да предприеме смели и решителни действия в тези области. Приоритет трябва да бъде гарантирането на вътрешната и външната сигурност, управлението на бежанските потоци, запазване на благоденствието ни и защита на общите ценности."

Това каза председателят на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер за очакванията си от речта “За състоянието на Съюза” на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, която предстои в сряда.

"Трябва да преминем към повече иновации и растеж, например към продължаването срока на работа на Европейския фонд за стратегически изследвания и приключване на търговските споразумения със САЩ и Канада. Тези, които са против търговските споразумения, са против и срещу новите работни места и растежа", заяви още Вебер, цитиран от пресслужбата на българските евродепутати от ЕНП.

"Очакваме да бъде даден ясен приоритет на постигането на повече сигурност в Европа. Това означава да се създаде информационна система за пътниците, влизащи в ЕС и излизащи от Европейския съюз. Трябва да знаем кой остава в Европа. Националните власти, които отговарят за сигурността, трябва да подобрят сътрудничеството си. Поддържаме френско-германската инициатива за по-добро сътрудничество в областта на отбраната. Европа и страните-членки са по-силни заедно, отколкото поединично”, каза още председателят на групата на ЕНП в Европарламента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа