Манфред Вебер: Не бива да наказваме българските превозвачи

Снимка: Архив

ЕНП ще подкрепи ГЕРБ в Европарламента по пакета за мобилност

Със своите 219 евродепутати ЕНП ще подкрепи предложенията на ГЕРБ по пакета за мобилност - не трябва да се използват мерки, наказващи българските превозвачи. Това каза председателят на групата на най-голямата група в Европейския парламент Манфред Вебер на брифинг след заседанието на парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание.

„Искам да кажа, че позицията, която ГЕРБ има по тази тема е абсолютно идентична с позицията, която ние застъпваме в европарламента. Ние сме партията на свободния пазар, ние искаме на този пазар да има конкурентоспособност. Не трябва да се използват европейските механизми, да се показват мерки, които по един или друг начин да наказват българските превозвачи и да дават предимство на френските“, категоричен беше Вебер.

„Ние искаме да има конкуренция, защитаваме компаниите и техните работни места. Това, което силно ме изненадва, е позицията на социалистите. На европейско ниво именно социал-демократите и социалистите са тази група, която най-много пледира за въвеждането на по-високи социални стандарти. Българските социалисти не могат в ЕП да се застъпват за по-високи социални стандарти, а в България да противодействат именно на това“, заяви Вебер. По думите му при всички случаи ЕНП със своите 219 депутати е най-силната група и тя ще подкрепи това, което партия ГЕРБ внесе и подкрепя в ЕП и ще застане зад тези идеи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика