"Манчестър Сити" взе Купата на Лигата

"Манчестър Сити" спечели за втори пореден път Купата на Лигата, след като победи с дузпи на финала срещу "Челси". Двубоят завърши о:0 след продълженията, а при дузпите "Гражданите" имаха по-здрави нерви и спечелиха с 4:3. За сините от Лондон пропуснаха Жоржиньо, чийто удар бе спасен от Едерсон и Давид Луис, който нямаше късмет и удари греда. Кепа Аризабалага успя да хване изстрела на Сане, бе близо да отрази този на Агуеро, но последният удар от бялата точка на Стърлинг бе неспасяем.

В предишния мач между двата отбора съставът на Пеп Гуардиола унижи този на Маурицио Сари с резултат 6:0, но в този мач лондончани бяха по-подготвени. Въпреки доминацията на "Сити" през първото полувреме, постепенно инициативата бе преотстъпена и "Челси" стигна до две чисти положения за гол. В продълженията щафетата отново бе предадена и "Сити" бе по-близо до попадение, което така и не падна.

Това е четвърта Купа на Лигата, която небесносините от Манчестър печелят за последните 6 години и четвърти трофей в ерата на Пеп Гуардиола на "Етихад".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят