„Манчестър Юнайтед“ посочи вратата на Руни

Легендата на „Манчестър Юнайтед“ Уейн Руни играе своя последен сезон за тима, шокиращо разкри таблоидът „Сън“. Според изданието нападателят ще си тръгне от „Олд Трафорд“ през лятото на 2017 г.

Основната причина за охладените отношения между двете страни е високата заплата на английския национал. Юношата на „Евертън“ прибира по 350 хиляди паунда на седмица, а от ръководството нямат желание да продължат да пълнят банковата сметка на нападателя.

Според „Сън“ шефовете не са впечатлени особено и от резултатността на играча през последната година. Настоящият договор на 30-годишния играч изтича след 2 години, но по всичко изглежда, че той няма да бъде изпълнен. Шефовете на „Юнайтед“ са на мнение, че идеалният момент за раздяла с Руни е настъпил и на „Олд Трафорд“ ще могат да вземат прилична сума за своята икона.

Предвид високите финансови изисквания „Сън“ прати рекордьора по голове за националния отбор на Англия в МЛС в САЩ. Именно в тази посока поеха и други две легенди на Висшата лига преди време - Франк Лампард и Стивън Джерард.

С парите от евентуалната продажба на Руни „червените дяволи“ се надяват да осъществят своята дългогодишна трансферна цел - Гарет Бейл от "Реал" (Мадрид).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят