Манчини иска да управлява сам на „Лаута”, Крушарски не си дава акциите

Италианският бизнесмен Бенедето Манчини си направи безплатна реклама в четвъртък на гърба на „Локомотив” (Пд), като даде пресконференция в Пловдив по същото време, по което отборът на „черно.белите” загряваше на Националния стадион „Васил Левски” в София преди шампионатния си мач срещу „Витоша” (Бистрица). Собственикът на регистрираната у нас в село Мировяне компания „BM Group” декларира публично намеренията си да закупи ПФК „Локомотив Пловдив” АД и да управлява сам на „Лаута”, тъй като не иска сътрудничество с настоящия мажоритарен собственик Христо Крушарски. С производителя на ракети против градушка Манчини имал разговори преди месец и половина, но нищо повече. Тепърва италианецът щял да входира официално запитване за закупуване на контролния пакет от Крушарски, който обаче няма никакво намерение да напуска „Лаута”.

„Със собственика на клуба преди месец и половина сме разговаряли и той нямаше още намерения да продава, не можеше да даде точен отговор и не знаеше какво да прави. Аз ще направя официално запитване, никой не трябва да направи нещо бързо, срещали сме се още с хора на „Верея”. Опитваме да намерим клуб, в който да вкараме тези средства. Може да се направи нова фирма, която да е Пловдив. Знаем какво е „Локомотив” (Пд) и знаем историята на клуба, който искаме да закупим. Ако Крушарски го продава, добре. Ако не го продава, няма проблеми. Ако той не иска да си продаде клуба, нека си го държи. Ще имаме предложение за него, ако каже “не“, ще го направя на друго място. Ако някой иска да направи така, че „Локомотив” да е важен, сега е моментът, докато имаме време“, допълни италианският бизнесмен.

„Ако сегашният собственик не се съгласи да продаде акциите си, просто приключваме разговорите. Никой не може насила да бъде накаран да продава”, декларира разпалено кандидат-купувачът.

„Предложили сме нашият проект и на клубове от столицата на Русия - Москва, Швейцария и Португалия. Сега не е коректно да назовавам конкретни имена, защото все още нищо не е приключило. Разглеждали сме много страни, но решихме да е България, защото сме близки като държави, а и защото искаме да работим със сериозни хора. Българският народ е точно такъв. Пловдив е символ на големи традиции. Затова сме избрали този град и това, което искам да направим тук е същото, което сме направили в други държави. Да направим една професионална структура, да могат да се развиват както играчите така и други хора, които се занимават с този спорт. Не мислим само да доведем хора от Италия тук, но ако създадем това което плануваме в град Пловдив, искаме да вмъкнем и младежи и други неща, с които да бъдем полезни. Искаме да успеят българските младежи, да им покажем по-високо ниво, и да помогнем на самия клуб, за да има той по-добри резултати в националния отбор. За да се направи всичко това е нужно една наистина сериозна структура", допълни Бенедето Манчини, който в родината си стана печално известен покрай четвъртодивизионния „Латина”.

Съфамилникът на Роберто Манчини се сдобива срещу 10 евро с акциите на „Латина Калчо”, но напуска клуба 10-ина дни по-късно въпреки щедрите обещания за финансова стабилност и инвестиции за над 500 000 евро. По същия начин Бенедето Манчини се опитва да вземе и „Катандзаро”, но след фалита на „Латина” до финализиране на преговорите така и не се стига.

„Нямам нищо общо с фалита на „Латина”. Трябваше да платя символичните 10 евро, за да взема този клуб, но съдът не даде на „Латина” да съществува, а и федерацията не ми помогна да си свърша работата. Трябваше да платя и 6 млн. евро дългове”, декларира Бенедето Манчини.

Той шокира с признанието, че няма представа дали „Локомотив” има дългове и колко са те.

„Не знаем специфичните неща в клуба. Ще питаме тепърва какви са задълженията на „Локомотив”. Това може да се види само, когато имаме документи в ръката”, каза още кандидат-купувачът, който щял да разчита на международни фондове.

Зала „Пълдин” на парк-хотел „Пловдив”, където Бенедето Манчини представи намеренията си, като зрители бяха зам.-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков и административният директор на „Локомотив” (Пд) Атанас Узунов. Кумът на Христо Стоичков заяви, че не е нормално ръководството на клуба да научава за интереса на италианците по този начин.

„Като човек, който се е занимавал с много футболна дейност през годините, мисля, че тази среща трябваше да се случи по европейските правила, а не 40 минути преди началото на шампионатен мач на „Локомотив” (Пд). Това влияе върху и самите ни футболисти“, заяви бившият ФИФА рефер Атанас Узунов, преди Бенедето Манчини да вземе думата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ