Марадона дава $ 10 000 за главата на свой враг

Argentina's legendary ex-footballer Diego Maradona gestures as he speaks during the Soccerex Asian Forum on developing the business of football in Asia on May 4, 2015 at the King Hussein Convention Center in the Dead Sea resort of Shuneh, west of the capital Amman. AFP PHOTO / KHALIL MAZRAAWI

МОСКВА – Диего Марадона започна свое разследване и иска помощ от всеки човек. Срещу 10 000 долара възнаграждение в графата „Търси се“ е този, който съобщил в социалните мрежи и разпространил „новината“, че аржентинският идол е умрял на мача с Нигерия.

Телевизионни кадри показаха как медицински екип изкарва изпадалия в несвят Марадона от ложата на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург.

Човек, представил се като Мати, съобщил на аржентински журналисти за кончината на Дон Диего със съобщение по мобилния телефон. „Ще обявят новината утре, това е желанието на семейството му“, казал Мати в 42-секунден запис. Лекарите опитали да го оправят с животоспасяваща инжекция в сърцето, но инфарктът покосил идола. Една от сестрите на Дон Диего припаднала като чула новината и не могла да се свърже с него.

Марадона изпратил съобщение по телефона на един от добрите си приятели сред журналистите Даниел Аркучи. В него пишело: „Кълна се в живота на майка ми и двамата ми внука, че нищо не се е случило.“ Твърдял, че не се е надрусал, а се напил с бяло вино.

„Вече говорих с моята кантора в Кларин – каза адвокатът му Матиас Морла. – Обещаваме награда от 300 000 песос (около 10 000 долара) за този, който дойде точна информация за човека, чийто глас е произнесъл тази гадост. Аз бях в Беларус, за да оправям документите на Диего. Сестра му не е успяла да се свърже с него и е припаднала. Това няма да остане без последствия.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят