Марадона критикува полуфиналистите: Мафия пълни отборите с мигранти

Тимът на Аржентина напусна мондиала още след осминафиналите, но легендата Диего Марадона продължава да коментира случващото се по руските стадиони. Божията ръка смята, че три от четирите тима, останали в играта, са несправедливо подсилени от чужденци.

„Има мафия, която отнема футболисти от Африка и ги натурализира в Европа – заяви Дон Диего. - Съставите на полуфиналистите на световното първенство са пълни най-вече с мигранти. Преди време Жозе Моуриньо ми каза, че мигрантите пристигат в друг свят, където имат шанса да получат неща и възможности, които не са имали до този момент. Те осъзнават това и дават най-доброто от себе си. Затова в европейските тимове е пълно с такива играчи.“

„Най-разнообразен“ е тимът на Франция – 18 от 23 играчи имат чуждо потекло. В Белгия и Англия потомците на мигранти са по 11. В Русия пък отбелязват, че най-много полуфиналисти всъщност има Конго – 9. Четирима от тях са французи (Стив Манданда, Преснел Кимпембе, Стивън Н'Зонзи, Блез Матюиди), а петима – белгийци (Ромелу Лукаку, Венсан Компани, Дедрик Боята, Юри Тилеманс и Миши Батшуай). Африканската страна обаче изобщо не се класира за мондиала. Същата бе съдбата и на Камерун, откъдето водят произхода си френските звезди Килиан Мбапе и Самюел Юмтити.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят