Марадона осъди Dolce & Gabbana за 70 000 евро

Модна къща Dolce & Gabbana беше осъдена да плати 70 000 евро обезщетение на легендарния футболист Марадона, защото е използвала името му с търговска цел през 2016 г.

Съдебното решение предвижда също модната къща да плати на аржентинеца над 13 000 евро за адвокатски разноски, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Съдебният спор е заради дефиле в Неапол през 2016 г., по време на което манекенка носеше светлосиня фланелка на футболния клуб "Наполи" с номер 10 и изписано над него име Марадона на гърба ѝ.

"Това е било направено без съгласието на футболиста и без да е бил осъществен контакт с него - поясниха адвокатите му. - Защитата на Dolce & Gabbana увери, че става въпрос за отдаване на почит към Неапол. Дефилето обаче имаше търговска цел, а правото да използва името и имиджа на толкова известна личност има единствено самата тя."

Съдийката Паола Гандолфи отбеляза, че името Марадона е свързано с изключителни футболни умения и не може да се използва от предприемачи, без да е бил постигнат консенсус със самия футболист.

В Инстаграм Марадона приветства съдебното решение.

"Отдаването на почит е нещо хубаво, но смятам, че трябваше да поискат нужното разрешение, за да използват името ми по време на дефилето", е написал той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл