Маратон на четенето за малки и големи в читалищата в Пловдив този петък

Пловдивските читалища канят учениците от града под тепетата и техните родители да се включат този петък в Маратона на четенето, посветен на 21 април - Международния ден на книгата и авторското право. През целия петъчен ден, читалищата в Пловдив ще бъдат сцена за литературни четения на откъси от любими книги, срещи с автори, интересни тематични изложби и други.

Гости в града под тепетата ще бъдат писателите Борислав Ганчев, Мирела Конова, а свои стихове ще четат поетите Галина Вълчева, Асен Димитров-Феликс, Еленко Гешев и Евгения Хука-Вълкова. В проявите ще се включат и студенти от класа по актьорско майсторство към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и литературен клуб "Метафора", а с щанд за книги ще се представи пловдивското издателство "Хермес".

За най-малките посетители в читалищните библиотеки ще се четат произведения на Валери Петров, Елин Пелин, ще се представят любими приказки, ще се проведат занимателни игри с гатанки и пословици от българското народно творчество и ще бъдат експонирани изложби с рисувани любими герои.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България