Маргарита Попова видя България с други очи

Вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова написа и издаде книга-ретроспекция на годините във висшата власт (2012-2017), озаглавена “Очи за България” и публикувана от издателска къща “Бард”.

Уводът на 530-страничното издание започва с думите:

Видях народа ни с други очи.

И себе си видях с други очи.

Дадох и получих много обич.

Врати отворих - с топла дума.

Равносметката на г-жа Попова е събрана в 6 обобщаващи глави: “Държавност”, “Национална идентичност и единение”, “Духовност и култура”, “Доклади, лекции, публикации”, “Интервюта” и “Патронажи”.

В книгата си Маргарита Попова споделя откровено с читателя: “Попих от жаждата на хората за по-добър живот, за помирение, човечност и напредък на българската национална общност.

Прегърнах и подкрепих талантливи деца, чиито чисти стремления към света и красотата озаряват дните и топлят като жарава. Укрепват здравината на корените ни, вплетени дълбоко при живителните сокове на земята.

Почувствах горчилката на много хора от бедността и безпътицата в дългия им делник. Усетих тревогата от объркания ден на големия свят с безброй огнища на човешка безотговорност, алчност, страдания и разруха.

Оттласквах посредственост, завист и дребнави страсти с променлив успех.”

В заключение г-жа Попова казва, че за водач на нацията е необходим “човек на духа”, който да поведе народа “по здрави мостове от древността и с полет във всемира”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура