Марго Купър, “Мис Свят България” 2019 - Кримска връзка

Красавицата с руски корени Марго Купър, или Маргарита Киприянова, както е цялото й име, грабна титлата “Мис Свят България” 2019. Хубавицата ще представи страната ни на 69-ото издание на най-стария и голям конкурс за красота “Мис Свят” през декември в Лондон. Състезанието се излъчва на живо в над 290 страни. Ежегодно във форума участие взимат над 130 представителки, победителки от националните селекции на държавите си.

Марго Купър надви конкуренцията от 23 други красавици за короната “Мис Свят България”. Конкурсът премина в традиционни три части. В откриващата част, под специална хореография участничките представиха български народни танци, облечени във фолклорни носии. В официалния тур претендентките за титлите дефилираха с изтънчените вечерни тоалети на дизайнера Стоян Радичев. А в следващия тур се представиха с ексклузивна колекция бански облекла.

Това не е първото участие на Купър в конкурс за красота. 26-годишната хубавица с ръст 173 сантиметра и мерки 87-58-88 е носителка на титлата “Топ модел на света” за 2016 г., спечелен на международното състезание. Освен това е печелила и короната “Мис Азия”.

Маргарита, чийто баща е руснак, а майка й българка, е изключително активна в социалните мрежи, където вече е има сериозен брой фенове. Само в инстаграм тя може да се похвали с над 85 хиляди последователи, което е повече от цифрата на някои популярни плеймейтки или т. нар. “инфлуенсъри”.

Именно в инстаграм и фейсбук Купър сподели какви са причините да участва в “Мис Свят България” и какво означава за нея победата. “Целта ми е с гордост да представям България на най-високо международно ниво и също така да демонстрирам на целия свят, че да бъдеш българска красавица не опира само до външната красота, а и до ценностна система: саморазвитие, доброта, грижа за околната среда, отговорно потребление на природни ресурси, помощ в личностното развитие на другите хора... Надявам се България да бъде видяна на световно ниво като място, притежаващо красота и характер в едно, въпреки стереотипа. За мен е много важно да съм пример на новото поколение, изградила себе си сама като горда, силна, активна жена, чийто глас се бори за промяната на света”, написа тя във фейсбук и инстаграм.

След церемонията и официалното награждаване последва и друга публикация. В нея Марго Купър сподели, че посвещава победата си на своя приятелка, която е починала, била е болна от рак, но никога не се е оплаквала публично и не е търсила пари и я е подкрепяла. Затова Киприянова иска да “подари” тази победа на приятелката си и на всички хора, които минават през големи битки в живота си.

В свое интервю преди време новата мис сподели, че е израснала в Русия, но има специална връзка с България. “Цял живот съм живяла в Русия, но българските ми корени по майчина линия винаги са ми създавали принадлежност към България. Майка ми е родена във Варна, но тя, също както и аз, по-голямата част от съзнателния си живот прекарва в Русия. Аз съм родена в Крим и буквално седмица по-късно цялото семейство се преместваме и установяваме в Москва”, разказа красавицата.

Нейният дядо й разказвал много за България с голяма носталгия. “Неговата любов към родината ме научи да обичам България без дори да съм живяла тук. Той винаги говореше за българската история, за хората, за природата. Благодарение на него моята представа за България винаги се е свързвала с живописни пейзажи, планински вериги, добри хора и вкусна храна. И разбира се - още от детството си знам не само кой е Васил Левски, но съм научила и вицове за Габрово. Чувствам се пълноценна българка. Остава ми само да се науча да готвя мусака”, каза още преди време Марго Купър.

Тя има висше образование, бакалавър по журналистика - Московски държавен университет “М. В. Ломоносов”. В момента тя живее в Лондон, където неотдавна стартира и собствен бизнес, като “лайф коуч” (специалист, който помага на хората в развитието си, мотивира ги да се изправят срещу страховете си) и вярва, че успехите й се базират на опита й в тази сфера.

 

Участвала в риалити шоу

Любопитна подробност от биографията на Маргарита Киприянова е нейното участие в риалити предаването “Фермер търси жена” по Нова телевизия през 2015 година. Тогава тя се бореше за сърцето на фермера Диман Рохлев. Новата “Мис Свят България” отпадна на косъм от финала и остана втора в състезанието, въпреки че беше изключително уверена, че ще спечели формата.

 

За него

Красива и интелигентна

Единственият ми контакт с Марго бе по време на церемонията по избиране на “Мис Свят България”. Това, което ми направи впечатление в нея е, че е интелигентно и красиво момиче. Много добре говори английски език, което ще е много голямо нейно предимство по време на участието й в конкурса “Мис Свят”. Другите ми впечатления от краткото време, което съм прекарала с нея е, че е възпитана, притежава добри маниери, което би било едно добро представяне за България - точно такъв тип момиче да участва от името на нашата страна. Пожелавам й много успех и сила, да вярва в себе си и с гордост да носи името на България на “Мис Свят”.

Вероника Стефанова, Мис Свят България 2017 година

 

Пожелавам й успех

Да носиш короната на главата си е вълнуващо и емоционално преживяване, съпроводено с голяма доза отговорност. Нека новата “Мис Свят България” успее да вземе най-ценното от пътя, който ще извърви. Съветвам я да управлява времето си внимателно, да очаква препятствия, но да не забравя, че няма невъзможни неща. Пожелавам й успех и да покаже на България и света най-добрите си качества.

Калина Митева, Мис Свят България 2018 година

 

Взела е най-доброто от родителите си

Новата “Мис Свят България” Марго Купър прави силно впечатление със своето чувствено излъчване, женствена осанка, много красиви устни и топли очи. Вероятно е взела най-доброто от своята майка българка и баща - руснак. За професионализма й говори фактът, че за своите 26 години се развива последователно и успешно като модел. В човешки план ме трогна фактът, че е посветила наградата си на своя приятелка, която е починала в борба с коварно заболяване.

Радослава Лазарова, дизайнер

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети