Марешка Глущук (Бардем) - Коравата чеченка

Само две седмици са минали от старта на риалити предаването “Игри на волята” и вече се очертава голям фаворит на зрителите в лицето на Марешка Глущук. Плеймейтката шокира фенове и участници в шоуто с победата си в първата женска капитанска битка преди дни, в която успя да издържи над един час и 15 минути увиснала на дърво. Триумфът на Марешка в състезанието донесе кафе за целия й отбор, но освен това накара останалите риалити герои да я припознаят като силен съперник и заплаха за голямата награда.

Красавицата с руски корени е един от най-интересните участници в новото приключенски предаване. Раздава се във всички битки и демонстрира огромен хъс за победа. Освен това обаче провокира вниманието към себе си и със своето непринудено поведение. Не се страхува да влезе в спор с никого ако смята, че е права или някой я е обидил. Само за малкото епизоди, които са излъчени, вече видяхме тя да си разменя остри реплики с Йоана и Веселин - нейни съотборници от племето на красивите Славяни.

Особено впечатление прави и нейната лична история, разказана още в първия епизод, но продължава да бъде силно коментирана в обществото и социалните мрежи и до този момент. Марешка е родена на 13 февруари 1996 година във Варна, но родителите й са от Чечня. “В момента съм фотомодел. Участвала съм в конкурса “Мис Плеймейт”. Всъщност, тези еротични фотосесии са моят крясък за свобода. Искам да кажа на целия свят и на семейството ми - аз съм свободна жена, а не нечия собственост”, разказва историята си самата Марешка.

Плеймейтката е израснала в пълен патриархат. По думите й такива са законите в чеченските семейства и тя е изпитала жестокостта им и като дъщеря, и като съпруга.

“Омъжих се едва на 15 години. Мъжът ми, чеченец, ме открадна и бях на 16 г., когато му родих син. Живеехме в една стая с цялото му семейство - мизерията беше ужасяваща, но тя далеч не беше най-гадното. Търпях непрекъснат тормоз, бях слугиня, която през деня мълчаливо търпеше всичките унижения, а нощем той ме изнасилваше, докато родителите му спяха на съседното легло. Те си мълчаха и аз също мълчах. Но и това не беше най-голямата перверзия. Това, което ме убиваше беше, че ми забраняваха да милвам и да гушкам сина си. Такива са техните обичаи, защото мъжът трябва да стане суров и корав. А той беше просто едно бебе, моето бебе! Това е извратено и жестоко”, сподели атрактивната блондинка.

Според Марешка родителите й изобщо не са я подкрепяли, а дори напротив. “Най-много ме нараняваше как ме проклинаше и обиждаше майка ми. Исках да бъда пребита, но да спре да го казва. Че съм грозна, черна, нищожество, хлебарка и к*рва... на 7-годишно дете”, твърди красавицата.

Когато решила да сподели на баща й, че страда и иска да избяга, той я заплашил, че ако посрами семейството й, ще я намери където и да е и щял да я убие. “Въпреки страха, реших да избягам. По-лошо чувство от страха няма. Той те парализира. Превръща те в животно. Взех една раница и тръгнах. Оставих сина си, защото с бебе на ръце, едва ли щях да успея. Не съм го виждала от 3 години и вероятно скоро няма да го видя, но знам, че някой ден той ще ме намери”, разказа още във визитката си Марешка.

След всичко, което е преживяла тя разбрала, че свободата е всичко. “Възпитаваха ме на послушание без вода, без храна, три дни свита в ъгъла на пода, без да разговарям с никого, но не можаха да ми вземат свободата. Участвам в “Игри на волята”, за да докажа на всички жени, че винаги има изход”, допълни блондинката.

Разбира се, не всички бяха трогнати от драматичната изповед на риалити героинята. Някои последователи на приключенското шоу се усъмниха в истинността на случките в биографията й. Освен тях, коментаторите в студиото на “Игри на волята” Ваня Щерева и Маги Сидерова също изразиха своите съмнения, че Марешка казва истината.

Името на плеймейтката се появяваше периодично в медийното пространство още преди участието в риалити формата. С участието си в конкурси за красота тя успя да се забърка и в скандал. Един от тях е свързан с друга нейна колежка от бранша - плеймейтката Нора Недкова. В свое интервю преди 2 години тя обвини Недкова, че била спечелила “Мис Плеймейт” с измама, докато другите се състезавали по правилата.

 

Попада в лапите на огромна мечка

Марешка Глущук направи пробив в Русия, след като се снима с известната мечка на име Степан. 26-годишният мечок е висок повече от 2 метра и тежи над 250 кг. Той е единствената мечка в света, за която е издадено разрешително за участие в подобни фотографии. Всъщност, Стьопа има сериозна история в шоубизнеса. Той е герой в руските филми Цар (Царь), Край, Варонин (Воронины), Елхи (Ёлки) и други. Марешка се е снимала и с белия тигър Вайт.

 

За него

Знае как да побеждава

Всеки един човек, който е минал през трудности, знае как да побеждава. Това важи и за Марешка. Според мен в нея има вътрешна борба, с която тя, участвайки в този формат, иска да се справи. Сякаш има нещо, което й пречи да се позиционира на правилното място. Мисля, че ще бъде доста опърничава. Това, което можем да й пожелаем, е когато завърши шоуто, да се срещне със сина си, защото може би това би било най-доброто продължение за нея.

Маги Сидерова, модел

 

Смята себе си за ощетена от живота

Марешка е прекалено емоционална и до определена степен смята себе си за ощетена по някакъв начин от живота от историите, които разказа в предаването. За отношението на майка й и баща й, за нейния съпруг, за това, че толкова рано е станала майка и може би амбицията вътрешно в нея да направи нещо сама, да успее без чужда помощ и да покаже, че всичко, през което е преминала, я е направило по-силен човек от останалите, до някаква степен е допринесло за този неин образ.

Симона Пейчева, гимнастичка

 

Има много интересна биография

Марешка е с много интересна биография. Минала е през изключително много житейски перипетии. Тя самата иска да докаже, че може да победи. Чудесно е, че тя имаше възможност да се спаси от елиминация, след победата си в капитанската битка, но тя се отказа от тази привилегия, а вместо нея предпочете награда за отбора си.

Кристина Патрашкова, журналист

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети