Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

мариано рахой

Испанският премиер Мариано Рахой заяви, че Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области. На форум на управляващата Народна партия в Сарагоса Рахой предупреди и за опасността от нова криза, ако обществото пак повярва на обещанията на социалистите.

„Изправени сме, със сила и оптимизъм, пред смъртоносна смес за нашата страна. Към социализма се присъединява популизмът в различни версии с уж нова политика, под която се крие пресметливата безпринципност, която добре познаваме, заяви Рахой.

В политиката има прекалено много критици и твърде малко управленци, каза още испанският премиер. Той предупреди социалистите да не използват пенсиите като политическо оръжие и да не дават обещания за пари, без да кажат как точно ще ги изпълнят. Призова към отговорно поведение и политиците в Каталуния и подчерта:

„Ние защитаваме целостта на Испания. И когато някой извършва посегателство върху единството на Испания, върху нейния суверенитет, ние вземаме решения, които са трудни и които никой преди нас не е вземал.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа