Маринов: Докладът на ЕК показа, че трайно сме постигнали нива, които ни гарантират доверие в международен аспект

Докладът за механизма и сътрудничество в момента показа, че ние трайно сме постигнали нива, които ни гарантират доверие сред партньорските служби както в европейски аспект, така и в международен. Ще се опитаме да дадем сигурност на българските граждани и да отговорим на обществените очаквания. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов по време на брифинг.

Той поясни, че по отношение на Министерството на вътрешните работи и при предишния доклад показателят 6 е отпаднал. Министър Маринов и поясни, че този показател оценява развитието на Министерството на вътрешните работи и по-скоро противодействие на организираната престъпност и борбата с корупцията.

"Въпреки това ние продължаваме да работим в посока да усъвършенстваме системата и да работим все по-ефективно с този вид престъпност“, заяви той. По думите му продължава да се утвърждава доверието в Министерството на вътрешните работи и службите, които противодействат на престъпността.

„И в предишния доклад бяха отбелязани в положителна насока предприетите мерки от Министерството на вътрешните работи за противодействие на корупцията както в държавната система, така и в самото министерство“, посочи Маринов. Той допълни, че е била посочена като положителна практика и те продължаваме да я развиват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България