„Марица“ остава на дъното в Шампионската лига

„Марица“ остана на последното място в класирането в група „А“ на Шампионската лига по волейбол за жени. Пловдивчанки вече са с три загуби от три мача, след като отстъпиха с 1:3 (-15, -21, 23, -19) при гостуването на „Алианц МТФ“ (Щутгарт). Геймът, който родният първенец спечели, бе първият на сметката му в турнира, но в останалите части момичетата на Иван Петков бяха далеч от класата на домакините. Кристъл Ривърс блесна с 23 точки за тима от Щутгарт, а Мирослава Паскова се отчете със 17 т. за „Марица“.

„След третия гейм беше моментът, в който трябваше да заиграем волейбола, който исках, но отново загубихме“, заяви Петков.

Следващият мач на пловдивчанки в турнира е гостуване на европейския и световен клубен шампион „Вакъфбанк“ (Истанбул) на 6 февруари.

Доста по-добре се представя доскорошната капитанка на националния отбор Елица Василева. Тя отбеляза 9 точки при победата на италианския „Савино дел Бене“ (Скандичи) с 3:0 (16, 26, 17) над немския „Палмберг“ (Шверин), с което тимът оглави класирането в група „D“.

„Берое“ пък отпадна от Купата на претендентите след втора загуба от френския „Волеро“ (Льо Кане), този път с 1:3 (-15, -13, 23, -13).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт