Мария Габриел в Стара Загора: Искаме обединена Европа, в която България има своето достойно място

9 май е празник, на който всички трябва да си дадем сметка колко важно е обединението, защото то е в основата на всеки успех. Единствено заедно можем да преодолеем предизвикателствата. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел в Стара Загора, съобщиха от партията. В парк „Артилерийски“ в областния център тя се включи във фолклорен флашмоб „Пулсът на Европа“, организиран от младежката организация на партията в града. На специално разчертан контур, дълъг близо 300 метра, изобразяващ сърдечен пулс, се изви за втора поредна година българско хоро по повод Деня на Европа.

„Стара Загора може да се гордее със своя кандидат за евродепутат Николай Диков, а градът има наистина специално място в Европа“, сподели Мария Габриел. По думите й днес живеем във времена на предизвикателства и всеки един гражданин може да има принос в справянето с тях. „За целта са нужни диалог, единство и вяра. С днешното 300-метрово хора ние изпращаме силно послание към Европа – че сме заедно и че искаме да живеем в Европа, която съхранява българските традиции“, посочи водачът на листата на ГЕРБ и СДС за евроизборите и допълни, че всички кандидати на ГЕРБ ще работят за обединена Европа, в която България има своето достойно място.

„Днес пулсът на Европа бие в български ритми. Европа работи за Стара Загора и благодарение на членството в Съюза градът ни с всеки изминал ден става все по-добро място за живеене. Когато сме заедно и хванати за ръце – точно като на българско хоро – можем повече. Така трябва да сме и в Европейския съюз“, каза на свой ред старозагорският кандидат за евродепутат Николай Диков.

На събитието в Стара Загора присъства и Йоана Фильова, която също е част от листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори на 26 май.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България