Мария Габриел в Тетевен: Ще продължа да работя за Европа на културата и образованието, за нашите малки и средни предприятия

Трябва да продължим да работим за положителния имидж на България, за нашите малки и средни предприятия. С обединение можем да отстояваме националния интерес на България в Европа. Държавата ни може значително да допринесе Европейският съюз да обърне повече внимание на проблеми, които досега са минавали по- незабелязано. Така, както го направихме със забраната на двойния стандарт при храните. Затова е важно на 26-ти май да сме активни.

Това означава като един да се изправим и да кажем, че ние не сме втора категория граждани, не сме в периферията на ЕС. За мен това е най-важното послание. Несъмнено трябва да продължим да работим за малките и средни предприятия. Искам Европа на малките проекти с добавена стойност и с конкретна полза в ежедневието на хората. Защитили сме рекорден бюджет за България, но той не е окончателно приет. Имаме няколко месеца да защитим договореното и затова е много важно България да изпрати подготвен екип, какъвто е екипът на ГЕРБ и СДС.

Това заяви днес в Тетевен водачът на листата на ПП ГЕРБ и СДС за предстоящите на 26 май избори за Европейски парламент Мария Габриел. Тя посети шивашкото предприятие „Калинел“, открито наскоро в града. Тя подчерта още:“За мен е много важно да обърнем повече внимание на културата и образованието. Децата на Тетевен са участвали дълги години в конкурсите, които организирах. Затова ще продължа да работя за Европа на културата и образованието, която подкрепя таланта на Европа. Това е въпрос, който България може да повдигне като приоритет, за да имат нашите деца поле за изява чрез европейско финансиране, да разпространяват българската култура и изкуство из цяла Европа и света“.

По-късно Мария Габриел, която бе посрещната от общинското ръководство на ПП ГЕРБ, разгледа как вървят строителните дейности по един от големите проекти, които се реализират в момента с европейски средства - „Рехабилитация на общинска улична мрежа в сервитутно очертание на гр. Тетевен: ул. „Иван Вазов“, гр. Тетевен, ул. „Вит“ – кв. Полатен, гр. Тетевен, ул. Здравец“ – гр. Тетевен, ул. „Даковото“ – с. Рибарица, Община Тетевен и ул. „Васил Левски“ – с. Галата, Община Тетевен“. Стойността му е 1 934 234 лв. и е финансиран по „Програма за развитие на селските райони“ 2014-2020г.

В момента се извършва реконструкция и рехабилитация на улична мрежа, изграждане на тротоари и бордюри и рехабилитация на съществуващи такива. През последните 4 години на територията на община Тетевен са изпълнени или са в процес на изпълнение проекти на стойност близо 19 млн. лв., като средствата са вложени в осъществяването на инфраструктурни проекти, въвеждане на мерки за енергийна ефективност на обществени и многофамилни жилищни сгради. Пред водача на листата на ПП ГЕРБ и СДС днес тетевенци споделиха, че виждат Европа именно в това – възможност да се изгради инфраструктура в тяхното населено място, каквато години наред не е имало или не е ремонтирана.

Европа не е само европейска солидарност, която се измерва в европейските финансиращи фондове, подчерта Мария Габриел. Тя поиска подкрепата на хората, за да продължи работата си в посока на Европа, която доставя реални ползи в ежедневието на всеки.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика