Мария Габриел в Харманли: Дигиталните технологии помагат за лечението на деца с увреждания

Водачът на листата на ГЕРБ СДС и настоящ еврокомисар Мария Габриел посети днес строящия се Дневен център за подкрепа на деца с увреждания в Харманли. Той се прави по ОПРР със съфинансиране от държавния и общинския бюджет.

Правим всичко възможно да създадем условия за рехабилитация и социализация на децата с увреждания и техните семейства, каза кметът на община Харманли Мария Киркова. "Трябва да се възползваме

от дигиталните технологии и да ги внедрим в този Център, защото позитивните резултати от тях при работа с уязвими групи е доказана", заяви Мария Габриел. Тя насърчи Центъра в Харманли да внедри технологиите, да търсят възможности по праграма Хоризонт 2020 и още при отварянето Центърът да предложи дигитални услуги на своите ползватели.

Мария Габриел посети и един от инфраструктурите проекти, които се изпълняват в Харманли. Това е рехабилинация на пътни отсечки Харманли-Бисер, Харманли-Надежден, Харманли-Доситеево,

Шишманово-Българин. Това са над 12 км.пътища, които се ремонтират по ОПРСР, а инвестицията е за 6 милиона лева. Мария Габриел подчерта, че за развит земеделски район, добрата инфраструктура е изключително важна.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика