Мария Габриел: ГЕРБ няма основания за повече тревожност, знаем как се носи отговорност

Кадър от БНТ

Еврокомисарят по цифровата икономика и водач на общата листа на ГЕРБ и СДС за евровота Мария Габриел не се ангажира с точна прогноза за броя на депутатите в състава на следващия Европарламент, но подчерта пред БНТ, че целта е да бъде надминат сегашния резултат, който е шест евродепутати.

"Това, което на мен ми се иска, е да заслужим доверието на хората, да имаме тежест, която да съответства на това, което предлагаме. Днес има дефицит на доверие, много важно е по време на тези избори да имаме истински дебати, които да покажат на хората какви са различията", каза тя.

Габриел коментира и ефекта от скандалите с евтините имоти на властта, довели до оставки на ключови кадри в управлението и ГЕРБ.

"Преживяхме един период, който не беше лесен, но наложихме стандарт да поемаме отговорност, само който не работи, не греши, затова - поглед напред. Ние нямаме основания за повече тревожност, знаем как се носи отговорност", каза Габриел.

Еврокомисарят акцентира върху няколко основни успеха по време на работата й в Европарламента.

"Оставам изключително удовлетворена от работата си като еврокомисар. Концентрирала съм се върху малки, но с добавена стойност проекти, които хората да усещат като полза - например безплатния безжичен интернет в паркове, болници, открити пространства и т.н. Няма как да не отбележа успехите в сферата на киберсигурността, битката с фалшивите новини", заяви тя.

Следващата ни стъпка е намаляване цените на разговорите между ЕС и Западните Балкани, допълни Габриел.

Ерокомисарят коментира и един от най-големите проблеми пред българските превозвачи - приемането на спорния пакет "Мобилност". "Когато сме единни, може да направим така, че националният интерес да бъде защитен. Ще решава следващия Европарламент, така че ние ще отстояваме интересите на България", категорична е Габриел.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика