Мария Габриел и Андрей Новаков присъстваха на откриването на осмия международен турнир по вдигане на тежести „Купа Русе 2019“

„Благодарим Ви за това, че България е изписана със златни букви в историята на спорта. На вас млади хора пожелавам вдъхновение и упорит труд, за да издигнете на още по - големи висоти българската тежка атлетика. Спортът възпитава и отношенията между хората. Пожелавам на всички да се гордеем с постиженията ви“, каза водачът на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Мария Габриел и кандидатът за евродепутат Андрей Новаков присъстваха на откриването на осмия международен турнир по вдигане на тежести „Купа Русе“ 2019.

Те приветстваха над 100 участници от цялата страна в спортната зала на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Сред официалните гости на турнира бяха още народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, старши треньорът на националния тим по вдигане на тежести Иван Иванов и медалистите от световни, европейски и олимпийски турнири като Нено Терзийски, Норайр Норикян, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Янко Русев, Алан Цагаев.

Състезанието се провежда по системата Синклер в четири възрастови групи – момчета, кадети, юноши и жени. Освен индивидуално, ще има и отборно класиране.

Награждаването на призьорите ще бъде в късния следобед. За победителите са осигурени купи, грамоти и медали от русенския клуб и предметни награди от Ученическата спортна школа - Русе.

Домакин на събитието е Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ с председател доц. д-р Кирил Панайотов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика