Мария Захарова: Затягането на контрола върху медиите в Запада свидетелства, че Русия не губи информационната война

Снимка: Архив

Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова счита, че затягането на контрола върху медиите в западните страни и претенциите към руските журналисти от тези страни свидетелстват, че Русия не губи информационната война. Ограничаването на свободата по отношение на руските средства за масова информация е голяма грешка, заяви още Захарова в интервю пред телевизионния канал НТВ, излязло в ефир в събота, предава ТАСС.

В отговор на въпрос дали Русия губи информационната война, тя каза: „Ако я губехме, много неща щяха да са различни – тогава не биха преписвали спешно вътрешните закони във Франция, Германия и Великобритания, не биха поставяли допълнителни изисквания към медиите и журналистиката и т.н. Не биха викали собствениците и представителите световните социални мрежи при тях, за да изискат да се блокира всичко, което е свързано с Русия, а освен това тогава не биха имали претенции към нашите журналисти“.

„Дълго ни учиха, а ние взехме, че се научихме и започнахме да работим даже по-добре от тях в много отношения“, добави Захарова.

„Настъпи момент на объркване в Запада: какво да правим с тях? В социалните мрежи те могат да пишат пред цялата страна открито нещата, които мислят, да публикуват снимки и т.н. Говорим за тотално объркване и голямата им грешка е ограничаването на свободата в техните страни и по отношение на нас, затова, че разпространяваме информация“, заключи дипломатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия