Мария Захарова: Имената и снимките на заподозрените за Солсбъри и Еймсбъри не ни говорят нищо

Обявените от британските власти имена на заподозрени за инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри не са познати на руските власти. Това заяви говорителят на Министерство на външните работи на Руската федерация Мария Захарова пред журналисти, предаде TACC.

"В средствата за масова информация се появиха изявления на британски официални лица относно заподозрените за случаите в Солсбъри и Еймсбъри. Прави се връзка с Русия. Публикуваните в медиите имена и снимки не ни говорят нищо“, подчерта Захарова.

"Отново призоваваме Великобритания да премине от публични обвинения и информационни манипулации към реално сътрудничество по линия на правоохранителните органи“, допълни руският дипломат.

По-рано днес британските власти обявиха, че са получили европейска заповед за арест на двама руснаци, обвинени за предполагаемата атака с „Новичок“ срещу бившия офицер от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Прокуратурата на Обединеното кралство издирва Александър Петров и Руслан Боширов, заподозрени в опит за убийство на Скрипал с нервнопаралитичен газ, стана ясно от официално съобщение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа