Мария Каракушева вдъхновява жените с албума си Hearteclipse

Fibank е спонсор на концерта с дата 30 октомври

Талантливата млада пианистка Мария Каракушева, известна с експерименталните си компилации на смесване на поп, хаус и джаз жанрове с класическа музика, ще представи първия си самостоятелен албум Hearteclipse на 30 октомври. Промоцията ще бъде в MUSIC JAM CLUB – София, а билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim. Това е истинско събитие на музикалната сцена, защото е първият български класически албум издаден от жена композитор, изпълнител и продуцент.

Мария Каракушева приема за своя лична кауза да вдъхновява жените. Трудният път, през който е минала, за да успее да създаде Hearteclipse й е показал, че дамите имат нужда от повече подкрепа и вдъхновение, за да си повярват в собствените си сили. Тук младата пианистка намира и пресечна точка със специалната програма Smart Lady на Първа инвестиционна банка. Програмата на банката е специално разработена, за да подпомага жените в бизнеса и да развива техния предприемачески дух. Това впечатлява Каракушева и тя приема каузата да подкрепя жените творци, а Fibank застава зад нея като спонсор на концерта, с който Мария ще представи своя първи самостоятелен албум - Hearteclipse. Младата изпълнителка включва в събитието още 8 други жени носещи името Мария. Те са творци работещи в различни сфери на изкуството, които ще разкажат своите вдъхновяващи истории, пример за успеха и трудностите, през които са минали, но не са ги спрели да са успешни. Сред тях са водещата Мария Силвестър, певицата Мария Илиева и балерината Маша Илиева.

Концертът ще e съвместно с Иван Шопов, който е един от най-популярните български електронни музиканти. Специално участие ще вземат също така музикантите от Quarto Quartet и визуалният артист Петко Танчев.

Каракушева се влюбва в класическата музика още на 5 годишна възраст, когато за започва да свири на пиано. Завършила е Националното музикално училище и Националната музикална академия с пълно отличие. Лауреат е на множество престижни международни конкурси за пиано и камерна музика и вече има зад гърба си над 50 концерта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства