Мария Луиз Чиконе - Мадоната от Малави

Мадона откри детска болница, основана от благотворителната й организация „Raising Malawi“ в присъствието на президента на югоизточната африканска държава. Болницата носи името на осиновената й дъщеря Мърси Джеймс.

Американската певица бе приветствана като „символ на майчинския дух“ от държавния глава Питър Мутарика. Институтът за детска хирургия и интензивна грижа се намира в Блантайър - вторият най-голям град в страната.

Интересно би било ако се основе град, в който основните жители са осиновени, инвитро и сурогатни деца на кино и поп звездите от САЩ. Това определено би било едно от най-цветните, най-шарените, най-красивите и богати места в света. Там ще се карат електрически коли, ще се шмърка най-скъпата дрога, а възрастните родители на тези граждани щяха да закусват гинко билоба, за да се сещат къде им е виаграта вечер. Вероятно в този утопичен град щяха да практикуват и най-добрите и скъпоплатени психолози и психиатри... пак в света.

Кмет на този град би била Мария Луиз Чиконе – Мадона. Единствено тя от цялата банда холивудски добродетелни звезди си запази разсъдъка през годините, работи като машина, диктува модата и понеже като истинска псевдо католичка не познава клетвата “докато смъртта ни раздели”. Тя минава като валяк през мъжете. Не че те съжаляват, но за разлика на нейния идол – Мерлин Монро, тя не се подава на някакви евтини емоции и затова последният й паметник в музея на Мадам Тюсо ще бъде нещо средно между артефакт от древен Египет и аукцион на скъпи кичозни дрехи за милиони.

Факт е, че когато Мадона тръгне на турне, светът спира да диша. Факт е, че когато Мадона покаже нов тоалет, Дяволът спира да носи Прада. Факт е, че когато Мадона отиде в Малави и цената на марихуаната от тази тъжно-бедна африканска държава скача. Но богатството има нужда от извинение и тя периодично инвестира пари там.

“Не само ще осигурим детска болница на световно ниво, но това ще бъде и център за обучение. Тя ще е както за лечение, така и за подготовка”, каза Мадона на откриването на медицинското заведение.

Това е първата подобна инициатива на фондацията на Мадона в държавата, където средната продължителност на живота трудно надхвърля 40 години.

Певицата осинови две малавийски деца - Дейвид Банда и Мърси Джеймс през 2006 и 2009 година, както и близначките Естер и Стела по-рано през 2017. Тя има още две деца - Лурдес и Роко и безчет мъже.

Може би както и бившото световно величие Бранджелина – Брад Пит и Анджелина Жоли, тя ги вижда само след изричното разрешение на детегледачките, когато се върне от пътешествие или когато трябва да ги заведе до Африка и да им каже “Вижте, деца, откъде те измъкнах”, а те да чуруликат “Мамо, мамо ти си мадона!”

Чиконе основа благотворителната си организация през 2006 година, за да осигури здравеопазване и образование, основно за момичетата в една от най-бедните държави на света. Досега тя е построила 10 училища в Малави. Всъщност осигурила е парите, други са ги похарчили.

Почти 59-годишната певица написа, че в дома за приемни грижи, където Естер и Стела са прекарали първите четири години от живота, си има още 650 деца. Тя очевидно не може да осинови всички, но поне би могла да плати някакви пари за да живеят по-добре. Останалото ще осигурим ние, като си купим билети за нейните концерти. Или както тя казва: “Работим с “Дома на надеждата” от 10 години, ако искате да доброволствате или помогнете чрез дарение, сте добре дошли”, посочи Мадона.

Поп дивата е известна с циничността в живота си и превзетата си мултикултурна либералщина в политическите си изяви.

След избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ, Мадона взе участие в Марша на жените съорганизиран от ислямистката Лиднда Сарсур. По време на събитието поплегендата каза, че искала да взриви Белия дом. Факт, който й е избягал е, че точно фундаментални ислямисти отвличат деца в Африка, изнасилват ги, женят ги за смотани джихадисти и това среща разбиране в тези либерални среди.

„Свирка за всеки който гласува против Тръмп“

Малко преди изборите за президент на САЩ Мадона направи изявление, че ще направи свирка на всеки, който гласува против аналогично циничния на нея Доналд Тръмп. Е, милиони гласуваха за лейди Смърт – Хилари Клинтън, а много мъже с тайната надежда на малавийско дете да им се усмихне щастието, но не би. Мадона дава щастие на този, когото тя избере.

ЗА НЕЯ

Велика е, но не искам да я копирам

Мадона е велика. Тя е епоха, тя дефинира цели жанрове и течения, нейното влияние е неоспоримо. Работили сме заедно, познаваме си. В същото време не ми става приятно от постоянните сравнения между нас двете. Аз не бих се сравнявала с нея. Не желая да я копирам. Не искам да звуча неуважително, тя е приятна жена с фантастична, гигантска кариера. Най-голямата поп-звезда на всички времена. Но аз съм инструменталистка, пиша собствената си музика. Прекарвам часове в студиото. Продуцирам, създавам. Различно е. Творческите ни пътища са различни.

ЛЕЙДИ ГАГА,

ПЕВИЦА

Напоследък се излага страшно и става жалка

Много е интересно как световните турнета на Мадона продължавата да бъдат успешни, но артистичното и развитие е спряло. Мадона се превърна в затворник на собствената си слава и богатство. Напоследък се излага страшно и става жалка. Най-автентичните идеи на Мадона бяха вдъхновени от младежкия бунт срещу репресивните кодове на американския католицизъм. Днес тя преследва своята младост по вулгарни и унизителни начини и е карикатура на самата себе си.

КАМИЛ ПАЛИЯ,

ПИСАТЕЛКА

Все още си я обичам

Дълго време си мълчах след раздялата с Мадона, но в едно интервю тя ме нарече “емоционално бавноразвиващ се”. Е, какво да ви кажа. Аз все още си я обичам, но тя също така е бавноразвиваща се. Изперкала е. Тя също така знае как да се манифестира. Първокласна майсторка е на манифестирането. Тя просто случва нещата. Може да надтанцува, да надпее, да надигаре всеки наполовина на нейната възраст. Мадона е една независима, агресивна, печена мадама.

ГАЙ РИЧИ,

РЕЖИСЬОР И БИВШ СЪПРУГ

НА МАДОНА

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети