Марко Рубио призова съпартийците си да не обръщат внимание на "Уикилйкс"

сенатор Марко Рубио

Сенаторът републиканец от щата Флорида Марко Рубио, който преди време загуби от Доналд Тръмп номинацията за кандидат президент на партията за президент, заяви, че няма да обсъжда каквито и да е изтекли документи, публикувани от „Уикилийкс“ и призова останалата част от републиканците да ги игнорират също, пише The Hill, цитиран от "Фокус".

„Както казаха нашите разузнавателни агенции, тези изтекли документи са опит от чужди правителства да се намесват в нашия избирателен процес и ние няма да се възползвам от тях“, заяви Рубио. „Също така искам да предупредя другите републиканци, които биха пожелали да извлекат политически капитал от тези изтекли документи, че днес жертви може да са демократите, а утре да сме ние“, посочи той.

Много републиканци, включително и Доналд Тръмп, са се възползвали от намерените документи, които са откраднати от предизборния щаб на Хилъри Клинтън и публикувани на страниците на „Уикилийкс“.

Разузнавателните служби на САЩ обвиняват Русия за подобни пробиви в компютрите през последната година като опит да подкопаят президентските избори.

„Няма да обсъждам каквито и да е въпроси, които са станали публични единствено зарази „Уикилийкс“, настоява сенаторът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка