Марк Жирардели, собственик на ски зона Банско: Без втора кабинка курортът няма как да се развива, ще изпадне в застой

„В този динамичен свят трябва непрекъснато да вървиш напред. Останеш ли на едно място, то все едно се движиш назад. Очакваме положително развитие на казуса с втората кабинкова линия, нещата зависят от правителството на България и от съда”, това заяви на старта на новия зимен сезон в Банско Марк Жирардели, който е мажоритарен собственик на ски-зона Юлен.

Той обясни, че няма как да се гради стратегия и да се правят планове за развитие на курорта, ако няма втора гондола. И в това отношение разчита на подкрепа от правителството.

По отношение на българските “зелени“, които непрекъснато атакуват зимния туризъм и Банско, той заяви, че такива като тях има навсякъде, не само в България. В момента има подобен негативизъм в Австрия. „Ние трябва да сме позитивни и модерни, за да може хората да се чувстват по-добре в Банско и в ски зоната. Няма как курортът да върви напред, трябва да има прогрес, категоричен бе Марк Жирардели.

Неговите думи срещнаха и пълната подкрепа на новия кмет на Банско Иван Кадев.

„Новото общинско ръководство, ще продължи да работи за развитието на спорта и туризма и ще бъде партньор на конценсионера на ски зоната. Само по този начин ще се развива и нашата прекрасна община. Това ще е най-доброто за нашите съграждани. Вярвам, че ще имаме повече успехи. Ние вече имахме работна среща с Марк Жирардели и говорихме, че е необходимо развитие на спортната и техническата инфраструктура. Искам да благодаря на екипа му, че работи толкова професионално и лично на Марк, че от години е посланик на Банско в спортния свят”, заяви Иван Кадев.

В момента се водят съдебни дела, вярвам, че решението ще е в полза на развитието на Банско и на региона. Но без приемане на новия План за управление на Национален парк „Пирин” няма как да се случат нещата с втората кабинка и с развитието на целия курорт”, каза кметът на Банско.

Той разкри, че за Банско е от ключово значение провеждането на Световната купа по ски през януари догодина. Заедно с „Юлен” и с Българската федерация по ски общината ще осигури най-добрите условия за това мащабно събитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България