Марк Жирардели: С новия кмет на Банско мислим в една посока за развитието на ски зоната

В деня преди откриването на зимния сезон в Ски зона Банско, кметът Иван Кадев и председателят на ОбС Димитър Русков приеха Марк Жирардели - мажоритарен собственик на фирмата-концесионер на зоната.

„Поздравих господин Кадев с категоричния му избор за кмет на Банско. От разговора ни се убедих, че в управлението на общината ще има приемственост по отношение на приоритетите в спорта и туризма“, сподели Жирардели. „С новия кмет мислим по еднакъв начин за стратегията за развитие на ски зоната. Надявам се да постигнем нови успехи като съакционери и да надградим постигнатото“.

От своя страна кметът Кадев подчерта добрата работа на фирмата-концесионер за развитието на Банско като световен център за спорт и туризъм. И добави:

„С г-н Жирардели споделяме еднакво виждане за необходимостта от поддържане и развитие на спортната инфраструктура. Напълно съм убеден, че това е най-доброто за общината, града и моите съграждани. Очакваме справедливото решение на българския съд за изграждане на втората кабинкова линия, с което ще се решат много от най-наболелите въпроси в ски зоната. Еднакво е и разбирането ни с Марк, че, благодарение на природните дадености и културно историческото наследство на Банско, градът трябва да се популяризира и утвърждава като целогодишен курорт.

Беше ми драго да чуя, че причината Марк Жирардели да предпочете Банско пред световно известни курорти, са неговите хора - банскалиите. Чисто човешки, той пък се зарадва на поканата ми да дойде в Банско през лятото и със собствените си ръце да си набере от любимите му български зеленчуци, за които твърди, че са най-вкусните на света".

Кадев подчерта, че туризмът е основният бранш на община Банско, който води след себе си развитие във всички сфери на икономиката и бизнеса: лека промишленост, хотелиерство и ресторантьорство, мебелно производство, инфраструктура, услуги.

От кметството, Жирардели се обърна към банскалии: „В мое лице Банско продължава да има своя убеден помощник и адвокат за запазване и развитие на имиджа на „зимната столица на Балканите“!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България