Мартин Камбуров короняса „Лудогорец“

 

„Лудогорец“ ще бъде шампион на България. В това са сигурни както наставникът на „орлите“ Георги Дерменджиев, така и... нападателят на „Локо“ (Пловдив) Мартин Камбуров. Голмайсторът е на мнение, че няма кой да спре „орлите“ в първенството, въпреки че „смърфовете“ изтръгнаха 2:2 на „Лаута“.

Късен гол на Симеон Райков донесе точката за „черно-белите“, след като преди това тимът от Разград бе осъществил обрат чрез Игор Пластун и Клаудиу Кешеру. А именно Камбуров бе открил резултата през първата част.

“Виждате, че първенството е изравнено. Няма ясно изявени фаворити и аутсайдери, освен „Лудогорец“, който ще бъде шампион - обясни голмайсторът на „Локо“. - Шест ЦСКА и дванайсет „Левски“ да сформират, няма да могат да ги спрат.“

С попадението си в двубоя от петия кръг Камбуров скъси дистанцията до легендата на клуба Христо Бонев във вечната ранглиста на реализаторите в България. Нападателят вече има 176 гола и е на 9 от Зума, който е четвърти в престижната листа.

Интересен щрих от срещата в Пловдив бе фактът, че Георги Дерменджиев използва само един българин в стартовия състав - вратаря Владислав Стоянов. В трите смени през втората част също бяха замесени само чужденци.

"Загубихме чак накрая трите точки, макар че мачът не тръгна добре - обясни треньорът на гостите. - Очаквах го това нещо след класирането в Шампионската лига. Беше голяма емоция. Този мач не бе лъкатушене, беше добре, момчетата се представиха на ниво. Вторият гол на „Локомотив“ бе от статична ситуация, а това не е надиграване. Футболистите ми искат да бият, да побеждават, да са шампиони. И ще станат шампиони, разбирате ли?“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ