Мартин Петров с 2 гола срещу „Реал“

Мартин Петров вдигна на крака фенове на „Атлетико“ с два гола и асистенция при победа над „Реал“ с 3:1. Мачът се игра на стадион „Фернандо Торес“ на 15 км от Мадрид и бе между ветерани на отборите.

Петров, който е на 40 години, бе най-добрият на терена. Свръхзвуковия вкара два гола, а при второто попадение всички 500 души станаха на крака да ръкопляскат. Петров изстреля волле с левия крак, което дори Тибо Куртоа, страж на първия тим на „Реал“, не би спасил. Освен попаденията Мартин асистира и за третото на бразилеца Пауло Асунсао. За капак ветераните на „Атлетико“ си вкараха и автогол. А за „Реал“ блестяха фигури като Фернандо Мориентес, Фернандо Санс и Хосе Емилио Амависка.

Стана страхотен мач – разказа Петров. - Хората не спряха да аплодират. Играхме на голям терен и единствено полувремената бяха по-къси – по 35 минути.“

Всички ветерани след това се преместиха на стадион „Уанда Метрополитан“, но там господар стана „белият“ гранд – победа с 3:1. За първи път през сезона „Атлетико“ загуби мач на свой терен. Куртоа, бивш ас на „дюшекчиите“, беше замерван от плюшени плъхове. За три години белгийският вратар изигра 154 мача за „Атлетико“, в които спечели първенството, купата и Лига Европа.

Чрез своята официална страница клубът разкритикува ВАР за загубата. На пресконференцията обаче треньорът Диего Симеоне отказа да се оправдае.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ