Маскирани вилняха с метални тръби в училище (обзор)

Според разказите на съученици спорът бил заради момиче или футбол

Видеокамерите са заснели агресорите, полицията ги издирва

Маскирани и въоръжени младежи с метални тръби са нахлули в сградата на Професионалната гимназия по механоелектротехника в София. По разкази на ученици те търсили десетокласник, който учи там - Любомир, но не успели да го намерят. Той е добре, но по-късно през деня е освободен от училище.

Една от версиите е, че спорът възникнал, защото той е общувал с приятелката на един от нападателите във фейсбук. Други пък твърдят, че скандалът е заради футболни пристрастия.

Случката се разиграла в сряда следобед по време на учебните часове. На входа на училището е имало само една жена портиер, която не е успяла да се противопостави на нападателите – група от осем души.

Според разказите на учениците младежите изкъртили вратата, извадили я от пантите, и двама от тях влезли с палки в училището, където минавали по коридорите, отваряли класните стаи и търсели определен ученик. Не са посягали на останалите и пострадали няма.

Директорът на училището Мардирос Зовикян коментира пред БНТ, че не е свидетел на събитието. Бил в час, когато са го извикали по телефона, че в сградата са влезли външни лица. Опитал се да ги пресрещне, и дори хванал единия, но той се изплъзнал.

Видеокамерите на училището са заснели нападателите. Кадрите са предадени на полицията, от където са установили самоличността им, но повече подробности не бяха съобщени. По случая се води разследване. Според първоначалната информация само едно момче от групата е било непълнолетно.

Очаква се семейството на Любомир, заедно с родители на други деца, да подадат жалба в 5-о РПУ в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България