Маскирани нападнали 76-годишен и болната му сестра и ги ограбили

Снимка: Архив

76-годишен мъж и сестра му, която била инвалид, са ограбени от трима маскирани, които нахлули в дома им в самуилското село Богданци. Това съобщиха от полицията в Разград.

Нападението над двамата самотници е станало към 3 часа в събота. Пребитият човек подал сигнал на кметицата на селото на другия ден, уплашен, че бандитите ще се върнат и ще довършат него и сестра му.

Нападателите прибрали около 1000 лв., които двамата възрастни събирали от пенсиите си за черни дни, като живеели в голяма оскъдица. Взели и личните карти на стопаните на къщата.

В тъмното човекът не успял да различи бандитите, но те били увили главите си в някакви кърпи. Проникнали в бедния дом откъм задния двор, който граничел с нивите. Предният вход излизал на главната улица, а наоколо имало съседи, но те не чули нещо, тъй като престъпниците действали бързо и се възползвали от състоянието на домакините. Изненадали мъжа в леглото, а когато се надигнал, го ударили по лицето и го повалили на земята. Братът и сестрата не се били женили и живеели самичи.

Жената била тежко болна и на легло. Били отрязани пръстите на краката й, казаха техни съселяни.

В Богданци се водели около 430 жители, но много от тях били на гурбет. Селото било спокойно и хората са много притеснени от грабежа. В недоумение били, че са нападнати точно тези хора, които живеели много оскъдно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право